Symposium over de rol van moedermelk bij te vroeggeboren baby´s

Op 15 en 16 april vindt het zesde internationale symposium van Medela over borstvoeding en lactatie in Amsterdam plaats. Twee van de keynote sprekers zijn Dr. Willemijn Corpeleijn en Dr. Donna Geddes.

Dr. Willemijn Corpeleijn werkt als onderzoeker in het VUmc in Amsterdam. Daar wordt binnenkort een donorbank geopend voor moedermelk. De studie waarover zij vertelt, gaat over het effect van donormelk op vroeggeboren baby’s met een zeer laag geboortegewicht.

Dr. Donna Geddes is verbonden aan de University of Western Australia en onderzocht de manier waarop baby’s aan de borst drinken. Op basis hiervan is de revolutionaire speen Calma ontwikkeld, waarmee baby’s op een natuurlijke manier uit een fles kunnen drinken.

Zesde internationaal symposium Medela
Medela onderstreept het belang van wetenschappelijk onderzoek naar borstvoeding en ondersteunt daarom gerenommeerde lactatie-experts in de wereld.

Op het symposium, dat dit jaar in het Mövenpick Hotel in Amsterdam plaatsvindt, kunnen kinderartsen, neonatologen, lactatiekundigen, verloskundigen, vroedvrouwen en andere direct betrokkenen nieuwe inzichten opdoen en kennis uitwisselen op het gebied van borstvoeding.

Meer informatie: www.medela.ch/congress.

Plaats een reactie