Symposium over behandeling schouderblessures

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en FBK-Games Hengelo organiseren op vrijdag 27 mei 2011 van 15.30 tot 20.00 uur in het FBK-stadion in Hengelo een sportsymposium met de titel ‘De schouder eronder’. In de bijeenkomst staan de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van schouderblessures centraal.

Na afloop geeft voormalig topatleet Marcel Dost een clinic voor de deelnemers in het FBK-stadion, waarbij hij uiteraard bijzondere aandacht besteed aan de schouder. Marcel Dost is tienvoudig nationaal kampioen meerkamp en deelnemer aan de Olympische Spelen van Atlanta. Het symposium is bedoeld voor huisartsen, sportartsen en fysiotherapeuten.

Voor ZGT is sportgeneeskunde een belangrijk aandachtsgebied. Op de locaties in Almelo en Hengelo kunnen patiënten op specifieke sportspreekuren terecht met hun sportblessures of andere sportgerelateerde problemen. Zo werken in dit kader sportfysiotherapeuten, sportartsen, chirurgen en orthopedische chirurgen samen om de patiënt de beste zorg te bieden. Zij dragen bij aan het stellen van de diagnose en bepalen samen met de geblesseerde de behandeling. Iedere sporter wil natuurlijk zo snel mogelijk weer met zijn sport bezig zijn.

Het symposium wordt gehouden als onder deel van het randprogramma van de 29e editie van de FBK-Games op 29 mei in Hengelo. Het Medical Team, bestaande uit artsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen van ZGT, zorgt ook dit jaar weer voor de medische begeleiding van de topatleten.

Organisatoren van het sportsymposium en coördinatoren van het Medical Team zijn Wouter ten Cate, chirurg van ZGT, en Anneloes Sinnema, fysio- en manueel therapeut van ZGT.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

Plaats een reactie