Symposium Als seks niet werkt…

Seksuele disfuncties zijn een belangrijk probleem in de somatische en geestelijke gezondheidszorg. Van de vrouwen heeft 20% en van de mannen 17% gedurende het leven ooit een seksuele disfunctie waarvan men hinder ondervindt en waarvoor men hulp behoeft.

Seksuele disfuncties hangen vaak samen met psychische klachten als angst en depressie. Ook bij mensen met chronische lichamelijke ziekten komen seksuele disfuncties vaker voor: bij mannen geldt dit voor erectie- en orgasmeproblemen, bij vrouwen geldt het voor alle disfuncties. Seksuele disfuncties komen ook vaker voor bij vrouwen met seksueel geweldservaringen.

Om hulpverleners een kennismaking én een update te bieden van al deze nieuwe ontwikkelingen wordt zowel dit congres georganiseerd als een boek uitgegeven dat aan alle deelnemers van het congres zal worden uitgereikt. Het boek “Seksuele disfuncties; diagnostiek en behandeling” biedt een beknopt en praktisch overzicht van de huidige kennis over verschillende seksuele disfuncties, van de diagnostiek en van de behandelmogelijkheden daarbij. Interventies worden beschreven in een stepped-care-model waarbij een breed en volledig scala aan behandelmogelijkheden wordt beschreven. Het is toegankelijk en toepasbaar voor de verschillende professionals ongeacht hun basisdiscipline en niveau van competenties.

Bestemd voor
Seksuologen en psychologen, huisartsen, urologen, gynaecologen en psychiaters en zij die daarvoor in opleiding zijn.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij het NVVS, NIP, CVAH, NVU, NVOG, NVVP en VGCt.

Praktische informatie
– Datum en locatie: Het Symposium Als seks niet werkt… vindt plaats op 29 oktober 2010 in de Jaarbeurs te Utrecht.
– Kosten: De kosten voor deelname aan het Symposium Als seks niet werkt… bedragen € 295,- (incl. btw). De deelnamekosten zijn inclusief het boek “Seksuele disfuncties; diagnostiek en behandeling”, congresmateriaal, koffie/thee, lunch en borrel.

Meer informatie
Cursussen & Congressen, T: 030 638 36 38, E: congressen@bsl.nl

Bekijk het programma op: www.cursussenencongressen.nl/bijeenkomsten/congres-als-seks-niet-werkt-772.html

Plaats een reactie