SugarkidsClub Stranddag op zaterdag 10 september

Op zaterdag 10 september 2011 is er weer een Sugarkids Stranddag. Na het daverend succes van vorige jaren biedt Diabetesvereniging Nederland ook dit jaar weer alle kinderen met diabetes de kans om te komen spelen op het strand. De SugarKidsClub Stranddag staat open voor alle kinderen met diabetes van 6 tot en met 14 jaar plus hun broertje, zusje, vriendje, vriendinnetje en ouders. Er is nog plaats voor meer kinderen, met en zonder diabetes.

De Stranddag van dit jaar heeft een circussfeer. Met uitsluitend gave activiteiten zoals boogschieten, pannavoetbal, zelfverdediging, touwtrekken, hindernisbanen en nog veel meer! Ook zijn er een lunch, tussendoortje, voldoende drinken, een ijsje en een leuk presentje na afloop.

Niet alleen zullen de kinderen actief bezig zijn in het zand, ook hun diabetes (veelal type 1) krijgt de aandacht. De kinderen krijgen diverse tussendoortjes aangeboden, ze zullen hun bloedglucose meten en insuline spuiten of het via de insulinepomp aan zichzelf toedienen. Hierin worden ze, waar nodig, begeleid door de aanwezige kinderdiabetesverpleegkundige en ervaringsdeskundigen van DVN.

Meeting point voor ouders
Voor de ouders is er een speciaal meeting point ingericht. Hier kunnen ze andere ouders van kinderen met diabetes ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Dit ontmoetingspunt is nuttig gebleken voor de ouders, die dagelijks worden geconfronteerd met de chronische aandoening van hun kind.
De Stranddag wordt georganiseerd om kinderen op een speelse manier te laten zien dat je ook heel goed kunt bewegen en lol hebben met je diabetes. Daarbij zien kinderen bij elkaar hoe anderen omgaan met hun diabetes; zo voelen ze zich eens niet de uitzondering.

SugarKidsClub Stranddag
Datum: zaterdag 10 september 2011
Tijdstip: 10.30 – 16.00 uur
Locatie: Strandpaviljoen Gotcha, Zuiderstrand 14, Kijkduin
Entree: 10 euro voor SugarKidsClub-leden op vertoon van hun SugarKidsClub-pas.
Kinderen die geen lid zijn (zoals introducees) betalen 15.-
Voor ouders is de dag gratis (eten en drinken is te krijgen bij het strandpaviljoen).
Aanmelden nog mogelijk via 033 463 05 66, via info@dvn.nl en www.sugarkids.nl.

Plaats een reactie