Succesvolle start Donorweek 2013

De Donorweek 2013 is op maandag 14 oktober succesvol van start gegaan met een 13 uur durende online wervingsactie door bekende Nederlanders.

Willie, Do, Dennis, Geraldine en Wouter bedanken alle inzenders

’s Avonds om 21.00 uur heeft deze gezamenlijke inzet al duizenden registraties opgeleverd.

BN´ers in actie
Dankzij de inzet van Giel Beelen kleurt de ZiggoDome de rest van week JaofNee-roze . Ook Wendy van Dijk liet zich na een belletje van Froukje de Both uiteindelijk overtuigen door haar Twittervolgers. Merel Westrik haalde de traditionele Top 3 voetbalclubs over om, in navolging van ADO Den Haag, ook een donoractie op touw te zetten.

Donorweek 2013, Merel Westrik, Sander de HeerMerel Westrik en Sander de Heer.

De rest van de Donorweek vinden er nog honderden acties plaats in het hele land: door ziekenhuizen, gemeenten, scholen en persoonlijk betrokkenen. Heel Nederland vraagt hiermee aandacht voor orgaandonatie.

Tijdens de kick-off van de Donorweek riepen bijzondere teams van bekende Nederlanders anderen op om donor te worden. Ze waren live te volgen via YouTube terwijl ze belden en tweets stuurden naar bekende Nederlanders en radioDJ’s. Op speciaal verzoek van kijkers spraken ze videoboodschappen in om diens familie, vrienden en vriendinnen over te halen ook donor te worden.

Donorweek 2013, Do, Willie WartaalDo en Willie Wartaal.

Speciale donorrap
Door de inspanningen van een groot aantal BN’ers en speciale gasten was orgaandonatie het gesprek van de dag. Van Irene Moors tot Pia Dijkstra en Willie Wartaal, allemaal schakelden ze hun eigen sociale netwerk in om vrienden, bekenden en fans te vragen of ze al geregistreerd zijn. Twitter werd gedomineerd door tweets over de Donorweek. Op speciaal verzoek componeerde Kraantje Pappie een speciale donorrap en stuurden studentenverenigingen door heel Nederland mails naar hun leden na een oproep van Feuten-acteur Ruben Brinkman.

Ja of Nee, Donorweek

Persoonlijke verhalen
De wervingsdag werd verrijkt door persoonlijke verhalen. Diezelfde Ruben Brinkman belde zijn vader die niergetransplanteerd is en veel gasten in de studio vertelden over hun eigen transplantatie. Geraldine Kemper reisde als razende reporter door heel Nederland in het gezelschap van de hartgetransplanteerde Wouter Duinisveld. Samen met deze Transplant Triathlete luidde zij onder meer de gong bij de opening van de Beurs, gingen ze langs op een basisschool en spraken ze met chauffeurs die dagelijks donororganen vervoeren.

Succesvolle kick-off
De enorme inzet van iedereen heeft er toe geleid dat zo’n 8.000 mensen zich op de eerste dag van de Donorweek hebben registreerden via DigiD of via de vele livestreams. Ook na afloop van de kick-off in het filminstituut EYE in Amsterdam bleven de registraties binnen stromen.

De Donorweek duurt nog tot en met zondag 20 oktober 2013 en wordt afgesloten met de Donorrun tijdens de Amsterdam Marathon.

Meer informatie
www.transplantatiestichting.nl
www.jaofnee.nl
www.donorregister.nl

Plaats een reactie