Succesvolle cursus ‘Stoppen met roken’ krijgt vervolg

Binnenkort start Medifast met een nieuwe cursus Stoppen met Roken. Dit is het positieve vervolg op eerdere succesvolle cursussen. Uit onderzoek blijkt dat Medifast aanmerkelijk betere resultaten boekt dan het landelijk gemiddelde.

Resultaten
55% van de cursisten is definitief gestopt met roken. Dat percentage lijkt laag, maar is aanmerkelijk hoger dan het landelijk gemiddelde. De basis daarvoor ligt in de samenstelling van de cursus en de professionele begeleiding.

Professionele begeleiding
De cursus Stoppen met Roken van Medifast koppelt theoretische informatievoorziening aan praktisch aanleren van een nieuwe leefstijl. De cursus wordt gegeven in groepsverband.

Een longverpleegkundige en een maatschappelijk werker verzorgen de voorlichting. Zij geven de cursisten informatie over de gevolgen van hun rookgedrag en leren hen omgaan met de valkuilen en moeilijke momenten die zij zullen tegenkomen als ze van hun verslaving af willen. Onder begeleiding van de fysiotherapeut van Medifast leren de deelnemers hoe zij hun leven anders kunnen inrichten.

Deelnemers erg enthousiast
Deelnemers ervaren vooral het contact met lotgenoten als een grote stimulans om te volharden. De keuze voor Medifast wordt vooral gemaakt omdat Medifast verbonden is aan het ziekenhuis en de cursus daardoor zeer vakkundig en professioneel opgezet is.

Op de vraag aan één van de deelnemers of hij de cursus zou aanbevelen, was het antwoord zeer resoluut: ‘Absoluut. Zelfs verwoede rokers kunnen hierdoor van het roken afkomen.’

Nieuwe cursus start binnenkort in Hardenberg én Coevorden!
Wilt u ook stoppen met roken? Meld u dan nu aan voor de nieuwe cursus Stoppen met roken. Aanmelden kan via telefoon (0523) 27 65 43 of online via de website: www.medifast.nl

Plaats een reactie