Subsidieaanvraag gratis fruit via Schoolfruit.nu groot succes ondanks vertraging in acceptatie

Steunpunt Schoolgruiten, een project van AFG-promotie Nederland in opdracht van het ministerie van VWS, werkt samen met Schoolfruit.nu om kinderen op basisscholen te stimuleren meer groenten en fruit (‘gruiten’) te eten.

Ondanks het feit dat de Europese Unie achter dit project staat en subsidie beschikbaar heeft gesteld, wachten op dit moment toch nog 50 scholen en maar liefst 10.699 leerlingen op definitieve toewijzing van die subsidie. Zodra die goedkeuring een feit is, krijgen ook zij gratis twee stuks schoolfruit per week, vijf weken lang.

“Dankzij Schoolfruit.nu wordt het voor iedere school heel eenvoudig om aan dit project mee te doen”, aldus Henry Vlijm van Schoolfruit.nu. “Basisscholen kunnen zich gemakkelijk en snel aanmelden via www.schoolfruit.nu en Schoolfruit.nu regelt de rest; van de subsidieaanvraag tot aan de levering van schone en bijtrijpe gruiten.” Schoolfruit.nu is daarmee de enige leverancier die scholen gedurende het hele project ondersteunt en begeleidt. “Na ontvangst van alle gegevens en acceptatie van de subsidie zorgen wij ervoor dat de deelnemende basisscholen vijf weken lang voor iedere leerling twee stuks fruit krijgen. Zonder rekening en zonder rompslomp.”, aldus Vlijm.

“Het wachten is nu helaas nog op acceptatie van de helft van de bijna 23.000 aanmeldingen die de afgelopen periode zijn binnengekomen.” vertelt een licht teleurgestelde Vlijm. “In tegenstelling namelijk tot eerdere communicatie vanuit de overheid, worden we nu geremd in de levering omdat acceptatie van de subsidie op zich laat wachten. Maar zodra alle subsidieaanvragen goedgekeurd zijn, zorgt Schoolfruit.nu er natuurlijk voor dat ook die leerlingen hun ‘gruiten’ krijgen!”

Schoolfruit.nu is er voor alle basisscholen in Nederland.

1 gedachte over “Subsidieaanvraag gratis fruit via Schoolfruit.nu groot succes ondanks vertraging in acceptatie”

Plaats een reactie