Stuur uw bijdrage in voor de Kreisprijs 2011

0
485

Het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum in Beverwijk reikt eind dit jaar voor de tweede maal de de ‘Kreisprijs’ uit. Iedereen die in 2010 of 2011 een artikel over brandwondenonderzoek heeft gepubliceerd of een voordracht over dit onderwerp heeft gehouden kan meedingen. De Kreisprijs bestaat uit een bedrag van 3000 euro en is bestemd voor nader onderzoek naar brandwonden.

De ‘Kreisprijs’ voor het beste brandwondenonderzoek is op 30 oktober 2009 ingesteld door het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum, ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Robert Kreis. De Kreisprijs is bedoeld om jonge artsen en onderzoekers te stimuleren onderzoek te doen naar brandwonden en daarover te publiceren.

Voordracht
De deadline voor het inzenden is 30 september 2011. Op basis van de inzendingen nomineert de jury drie kandidaten. Op een symposium over brandwonden, dat eind dit jaar door het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum Beverwijk wordt georganiseerd, krijgen de drie genomineerden de gelegenheid een voordracht van ca. 10 minuten te houden. Ter plekke wordt de winnaar van de Kreisprijs 2010 bekend gemaakt.

De jury van de Kreisprijs 2010 bestaat uit:
– Dr. G.I.J.M. Beerthuizen, chirurg, intensivist, Brandwondencentrum Martini Ziekenhuis in Groningen, voorzitter
– Dr. R.S. Breederveld, traumachirurg, Brandwondencentrum Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk
– Dr. R.W. Kreis, emeritus hoogleraar brandwondgeneeskunde, voormalig chirurg Rode Kruis Ziekenhuis
– Dr. H. Boxma, voormalig chirurg Brandwondencentrum Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam
– Mw. Drs. M.A.A. Acampo, voorzitter Raad van Bestuur Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk

Over de Kreisprijs
De prijs is een speciaal eerbetoon aan de man die zich 32 jaar als chirurg heeft ingezet in de brandwondenzorg. Behalve chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis was Kreis ook 10 jaar hoogleraar brandwondengeneeskunde aan de VU; een door de Nederlandse Brandwondenstichting ingestelde leerstoel.

Een van zijn belangrijkste bijdragen is verdere ontwikkeling van de Meek-Wall huidtransplantatie techniek; een doorbraak bij de behandeling van complexe brandwonden die inmiddels wereldwijd wordt toegepast.

Meer informatie: Bijdrage insturen voor de Kreisprijs 2011