Studio JUX ontvangt Green Fashion Awards

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft vrijdag 27 januari 2012 de Green Fashion Award uitgereikt aan Studio JUX. Het modelabel scoorde het best op duurzaamheid, zakelijke aanpak en creativiteit. De prijs bedraagt 25 duizend euro.

The Green Fashion Competition

De Green Fashion Competition wil de industrie stimuleren om duurzame mode te ontwikkelen, van de oogst van het materiaal tot kledingstuk. Volgens minister Verhagen kunnen duurzaamheid en de mode-industrie heel goed hand in hand gaan. “Op het ministerie noemen we dat groene groei: geld verdienen én de wereld een beetje mooier maken.”

Creatieve industrie
De mode is onderdeel van de creatieve industrie, een van de 9 topsectoren van de Nederlandse economie. Het kabinet heeft meer dan €2 miljard gereserveerd voor investeringen in de topsectoren. De creatieve industrie heeft een omzet van €7 miljard per jaar en biedt werk aan 172 duizend mensen.

De competitie zet de toon voor de creatieve industrie, aldus minister Verhagen. “Het kán groener, het kán duurzamer. En dat leidt uiteindelijk tot meer groei, meer banen: een sterkere economie. En dat is juist nú van groot belang. De creatieve industrie kan de Nederlandse economie die boost geven die we nodig hebben.”

De prijs werd uitgereikt tijdens de Amsterdam Fashionweek. Er dongen acht labels mee. Carrie Parry won de prijs voor beste jonge ontwerper van duurzame mode.

Ook in andere sectoren van de creatieve industrie, design en architectuur, wordt een soortgelijke competities gehouden. Daartoe gaan de Amsterdam Fashionweek, het Nederlands Instituut voor Architectuur en de Dutch Designweek samenwerken in het Green Collective. De prijsvragen worden gefinancieerd door het ministerie van EL&I.

Plaats een reactie