Studiereviews.nl maakt studiekeuze eenvoudiger

Studenten van hogescholen en universiteiten kunnen vanaf nu hun studie ervaringen delen op de nieuwe website Studiereviews.nl. Studenten kunnen eenvoudig, door het schrijven van een review, laten weten wat zij zelf van hun opleiding vinden. Door het delen van deze ervaringen wordt het maken van een goede studiekeuze een stuk eenvoudiger.

Studenten zijn vanaf nu dus niet langer alleen afhankelijk van de informatie van de studie instellingen zelf. Zij kunnen nu voorafgaand aan hun studiekeuze lezen wat er over die betreffende opleiding geschreven wordt. Op die manier krijgen toekomstige studenten een helder en eerlijk beeld van de opleiding en de studie instelling.

50% ontevreden
Uit cijfers van de HBO-raad blijkt dat gemiddeld 15 procent van de beginnende studenten afvalt na het eerste studiejaar. Er zijn verschillende oorzaken bekend. Zo maken sommige studenten bijvoorbeeld op het allerlaatste moment een studiekeuze. Hierdoor is de keuze niet goed doordacht, waardoor de studiekeuze tegenvalt.

Daarnaast blijkt uit een onderzoek van Studiereviews.nl onder 1000 HBO studenten, dat veel studenten vinden dat hun studie in de praktijk heel anders is dan ze hadden verwacht. Bijna 50% van de studenten die niet blij zijn met hun keuze, geeft aan dat dit ligt aan de gebrekkige of onjuiste informatie die verstrekt wordt door de studie instellingen.

Verkeerd beeld
“Studie instellingen hebben op dit moment vaak mooie verhalen over hun opleidingen op hun website staan. Ditzelfde geldt ook voor opendagen. Hiermee kunnen ze elke opleiding interessant en aantrekkelijk maken. Op die manier vorm je een verkeerd beeld bij de studenten”, aldus Benjamin Rhee , oprichter van de website.

Specifieke vragen
Studenten met specifieke vragen over een opleiding kunnen ook terecht op de website. Per opleiding kunnen online vragen gesteld worden. Deze kunnen door (mede) studenten eenvoudig worden beantwoord. Op die manier krijg je échte studie informatie.

MBO studenten
Op dit moment is de website gericht op studenten uit het HBO en WO onderwijs. Binnenkort zal Studiereviews.nl ook plek bieden aan MBO studenten om hun ervaringen te delen.

Plaats een reactie