Studiekeuze123.nl compleet vernieuwd

Studiekiezers kunnen nu nog makkelijker zoeken naar opleidingen. Met meer dan 2.500 keuzemogelijkheden in het hoger onderwijs is het vinden van een studie die bij je past niet eenvoudig. Op Studiekeuze123.nl is daarom objectieve informatie te vinden van alle erkende opleidingen.

De onafhankelijke website Studiekeuze123.nl wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Verkeerde keuze
Van de studenten die hun studie in het eerste jaar al afbreken, zegt 50% dat dit te wijten is aan een verkeerde studiekeuze. Staatssecretaris Zijlstra: ‘Je studiekeuze heeft behoorlijk wat consequenties. Het is dan ook verstandig om niet over één nacht ijs te gaan. Het gebruik van onafhankelijke informatie is bij het maken van de keuze van groot belang.’

Volledig onafhankelijk
Op de onlangs vernieuwde website www.studiekeuze123.nl wordt informatie over instellingen,opleidingen en studiesteden getoond. Studiekiezers kunnen op de site oordelen van studenten over de kwaliteit van de opleiding vinden. Ook informatie over toelatingseisen, de kans op een baan en het startsalaris wordt weergegeven. Deze gegevens komen o.a. uit de Nationale Studentenenquête die Studiekeuze123 jaarlijks organiseert onder alle studenten en landelijke bronnen zoals CBS en DUO.

Studiekeuze123
Stichting Studiekeuze123 is een initiatief van het gezamenlijk hoger onderwijs – verenigd in de HBO-raad, NRTO en VSNU – en de studentenorganisaties ISO en LSVb. Sinds 2006 voorziet Studiekeuze123 in de sterk groeiende vraag naar onafhankelijke en betrouwbare studiekeuzeinformatie. Studiekeuze123 is een zelfstandige stichting, gesubsidieerd door het ministerie van OCW.

Plaats een reactie