Stranding dwergvinvis op het Zandvoortse strand

Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) maakt melding van de stranding van een vinvis op het strand van Zandvoort. Het lijkt op een volwassen dwergvinvis van zeker een lengte van 12 meter.

Dierenbeschermers zijn inmiddels verzameld om het uitgeputte dier de hulp te bieden die het nodig heeft. Het IFAW, de dierenbeschermingsorganisatie die jaarlijks wereldwijd honderden walvissen, dolfijnen en zeehonden redt die gestrand zijn, is ook ter plaatse.

Locatie: het strand van Zandvoort, op de hoogte van de strandtent De Haven van Zandvoort. Tijdstip: Het IFAW is zondag vanaf 11.00 uur op het strand van Zandvoort aanwezig

Walvissen worden wereldwijd bedreigd door botsingen met schepen, geluidsoverlast, vervuiling en verstrengeling in visnetten. Ook de walvisjacht is een bedreiging voor vele soorten: Japan, IJsland en Noorwegen jagen ondanks een internationaal verbod. Bij deze jacht hebben walvissen een lange lijdensweg te gaan, voordat zij sterven. Al deze bedreigingen zorgen ervoor dat het met veel walvispopulaties steeds slechter gaat.

Het IFAW zet zich dan ook in tegen de commerciële walvisjacht op diverse niveaus en alle andere bedreigingen waar walvissen mee te maken hebben.

Plaats een reactie