Stranding dwergvinvis op het Zandvoortse strand

0
648

Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) maakt melding van de stranding van een vinvis op het strand van Zandvoort. Het lijkt op een volwassen dwergvinvis van zeker een lengte van 12 meter.

Dierenbeschermers zijn inmiddels verzameld om het uitgeputte dier de hulp te bieden die het nodig heeft. Het IFAW, de dierenbeschermingsorganisatie die jaarlijks wereldwijd honderden walvissen, dolfijnen en zeehonden redt die gestrand zijn, is ook ter plaatse.

Locatie: het strand van Zandvoort, op de hoogte van de strandtent De Haven van Zandvoort. Tijdstip: Het IFAW is zondag vanaf 11.00 uur op het strand van Zandvoort aanwezig

Walvissen worden wereldwijd bedreigd door botsingen met schepen, geluidsoverlast, vervuiling en verstrengeling in visnetten. Ook de walvisjacht is een bedreiging voor vele soorten: Japan, IJsland en Noorwegen jagen ondanks een internationaal verbod. Bij deze jacht hebben walvissen een lange lijdensweg te gaan, voordat zij sterven. Al deze bedreigingen zorgen ervoor dat het met veel walvispopulaties steeds slechter gaat.

Het IFAW zet zich dan ook in tegen de commerciële walvisjacht op diverse niveaus en alle andere bedreigingen waar walvissen mee te maken hebben.

Vorig artikelOmbudsman rondt opnieuw onderzoek naar IGZ en UMCG af
Volgend artikelGezonde, duurzaam beheerde bodem levert mens veel goeds
Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) werd in 1969 opgericht om wereldwijd bedreigde dieren, populaties en leefgebieden te redden. Via projecten in meer dan veertig landen zet het IFAW zich in voor dieren in nood – honden en katten, vee of wilde dieren, maar ook dieren die als gevolg van een natuur- of milieuramp in problemen komen. Daarnaast zetten we ons in om populaties te redden die door wreedheden van mensen of door andere oorzaken dreigen te verdwijnen, bijvoorbeeld via onze campagne tegen de commerciële walvisjacht. Onze missie: Het International Fund for Animal Welfare (IFAW), een organisatie zonder winstoogmerk, heeft als missie het welzijn van de dieren in de wereld te verbeteren. Daarbij gaat het om huisdieren en wilde dieren. Het IFAW wil dit bereiken door de commerciële uitbuiting van dieren terug te dringen, natuurlijke leefgebieden te beschermen en dieren in nood te helpen. We willen de publieke opinie mobiliseren om wreedheden tegen dieren te voorkomen. Ons beleid is gericht op het bevorderen van het welzijn van dieren en mensen.