Stotterkit voor stotteraars

In januari 2011 verscheen het boek Stotterkit, geschreven door Carla van Wensen. Carla van Wensen stottert zelf. Ze heeft verschillende therapieën gevolgd. Ook in haar opleiding tot fysio-, manueel en integraal therapeut en via de verschillende specialisaties die ze gedaan heeft, waaronder NLP/NEI en kinder-NEI, is ze met haar stotteren aan de slag gegaan.

Het stotteren had een plek in haar leven gekregen en ze was er niet meer zoveel mee bezig totdat ze in het najaar van 2009 een jongetje in haar praktijk begeleidde dat stotterde. Alles kwam samen en binnen zes weken heeft ze dit boek een jaar later op papier gezet. Het boek dat er eigenlijk al ‘was’.

Het boek bestaat uit praktische oefeningen die haar zelf veel gebracht hebben of die Carla als kind graag had willen doen. Ze beschrijft de uitleg en oefeningen voor: het stotteren, lichaamsseintjes, onzekerheid, (mee)voelen, helpende en niet-helpende gedachten, samenwerking van de hersenhelften, buik- en ribademhaling. Bovendien kunnen twee ontspanningsoefeningen gedownload worden.

Voor meer informatie zie: www.stotterkit.nl.

Categorieën Niet gecategoriseerd Tags

Plaats een reactie