Stop het domino-effect van diabetes

Diabetes beschouwen veel mensen als een aandoening waar ze niet snel mee in aanraking zullen komen. Toch hebben bijna 1 miljoen Nederlanders diabetes.

Dat is heel Drenthe, Flevoland en Zeeland bij elkaar! En iedere dag komen daar 200 mensen met diabetes bij – per jaar een hele Amsterdam Arena vol. De kans dat jij, of iemand die je kent, daartussen zit is dus groot. Diabetes wordt ook suikerziekte genoemd. Dat klinkt misschien onschuldig, maar is het niet! Diabetes vergroot de kans op problemen met je hart, je hersenen, je nieren en je ogen. Vaak is er een domino-effect: wie diabetes heeft, leeft altijd met de angst dat er meer ernstige kwalen volgen.

Doordat we al jaren gesteund worden in ons onderzoek, is het leven van mensen met diabetes gelukkig verbeterd. Zo is de kans op allerlei gevolgen van diabetes verkleind, en door het onderzoek dat we financieren zijn er betere medicijnen dan vroeger.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Mensen met diabetes ondervinden nog iedere dag last van hun aandoening. Er moet nog veel onderzoek gedaan worden, liever vandaag nog dan morgen. Maar met het huidige budget kunnen we slechts een kwart van de belangrijke onderzoeken steunen. Het Diabetes Fonds is de grootste financier van onderzoek naar diabetes in Nederland. Wij krijgen geen geld van de overheid, wij bestaan dankzij u. Het fonds heeft jaarlijks ca. 7 miljoen euro aan inkomsten, maar om echt grote stappen voorwaarts te kunnen maken is ongeveer 50 miljoen per jaar nodig. Veel geld, maar haalbaar als iedereen zijn steentje bijdraagt!

Steun ons om het onderzoek naar diabetes te financieren. Kijk voor meer informatie op www.diabetesfonds.nl

Plaats een reactie