Stomaverpleegkundige Reinier de Graaf onderscheiden

Jeanette Rip, stomaverpleegkundige in Reinier de Graaf, is dinsdag 14 februari 2012 uitverkozen tot Stomaverpleegkundige van het jaar. Jeannette krijgt de onderscheiding voor haar bevlogen inzet en waardevolle bijdragen aan het continu verbeteren van de stomazorg. “Dankzij haar klinische lessen, begeleiding en ondersteuning aan verpleegkundigen is de verzorging van patiënten met een stoma in grote mate geprofessionaliseerd”, aldus Thijs Fonville, voorzitter van de Nederlandse stomavereniging. De uitreiking vond dinsdagochtend plaats in het Delftse ziekenhuis.

Thijs Fonville, voorzitter van de Nederlandse stomavereniging met Jeanette Rip, stomaverpleegkundige 2011. Fotograaf: Fred Nijs

De voorzitter van de Nederlandse stomavereniging sprak verder zijn waardering uit over de workshops die Jeanette Rip geeft tijdens de landelijke dagen, haar bijdragen aan de organisatie van regionale themamiddagen en de bereidheid te allen tijde vragen te beantwoorden over stomazorg die bij de vereniging binnenkomen. Uit de voordrachten die de Nederlandse stomavereniging ontving, bleek bovendien dat ze buitengewoon gewaardeerd wordt door patiënten. De titel ‘Stomaverpleegkundige van het jaar’ is bijzonder, omdat deze sporadisch wordt toebedeeld.

Jeanette over haar onderscheiding: “Wat een enorme verrassing. Vaak wordt gedacht dat mijn werk alleen bestaat uit stomazorg, maar het is veel breder. Voor mensen is het krijgen van een stoma een hele ingrijpende gebeurtenis. Ik probeer hen in dat proces zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen. Dat doe ik nu al vele jaren met plezier.”

Reinier de Graafs stomaverpleegkundige kreeg vooralsnog alleen de officiële oorkonde die aan de benoeming verbonden is. De bijbehorende Award laat nog even op zich wachten. Om de vele stomadragers die zij de afgelopen jaren heeft begeleid de gelegenheid te geven haar te feliciteren, vindt de uitreiking plaats op zaterdag 25 maart 2012 tijdens de landelijke dag van de stomavereniging in Delft.

De Award voor Stomaverpleegkundige van het jaar werd in 1999 voor het eerst uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan een stomaverpleegkundige die opvalt door deskundigheid op het gebied van stomazorg, de inzet voor patiënten en daarnaast op andere wijze een positieve bijdrage levert aan het leven van stomadragers.

1 gedachte over “Stomaverpleegkundige Reinier de Graaf onderscheiden”

  1. In gedachte had ik rozen meegenomen voor mijn stomaverpleegkundigen van het jaar. Mijn rode rozen zouden in alfabetische volgorde gegaan zijn naar Anja van Medireva, Harry van Dansac, Ina van Welland, Louise van EuroTec, Marianne van Bosman en Petra van Medizorg. Als alternatief heb ik bij CombiCare stroopwafels gevraagd, die voor dit leuke initiatief met plezier gegeven werden

    Beantwoorden

Plaats een reactie