Stichting Kikkeropfleurdoos verwelkomt prof. dr. Casper van Eijck

Stichting Kikkeropfleurdoos verwelkomt prof. dr. Casper van Eijck, oncologisch chirurg Erasmus MC, als nieuw lid van het Comité van Aanbeveling. “Ik draag de Kikkeropfleurdoos een zeer warm hart toe. Het is niet gemakkelijk om de eerste schok en het verdriet te plaatsen wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt. Alle informatie en ondersteunende producten zijn dan zeer welkom.

Dit was voor mij ook de inspiratie tot het maken van de documentaire ‘All my tomorrows’ met als motto ‘Omdat je leeft krijg je kanker’. Omdat er miljoenen celdelingen per dag zijn, is het bijna logisch dat er wel eens wat fout gaat. Ik zou zo graag willen dat mensen door dat in te zien meer begrip krijgen voor deze ziekte. Ze zouden hun verdriet dan beter kunnen plaatsen, in plaats van zich steeds alleen maar af te vragen ‘Waarom ik?’. Ik ben enthousiast over dit idee van de Kikkeropfleurdoos, waarbij ik als dat kan graag een ondersteunende rol wil spelen. Een meer dan uitstekend initiatief verdient grote inzet ook van professionals.”

Voor mensen die recent gehoord hebben dat zij kanker hebben is de Kikkeropfleurdoos bedoeld als steuntje in de rug. De doos bevat praktische informatie voor de kankerpatiënt én zijn of haar naasten over het aanbod van hulpmiddelen en over begeleiding- en herstelprogramma’s.

Ook zit er informatie in van diverse producten, die verlichtend kunnen werken voor specifieke klachten en bijverschijnselen, zoals een pijnlijke mond of droge huid. Verder is de doos groot genoeg voor zoiets als een mooi tijdschrift voor de nodige afleiding en kan die gebruikt worden voor het onder handbereik opbergen van eigen folders, afsprakenkaart en medicijnen, of het bewaren van wenskaarten.

Speciale aandacht is er voor het thema ‘opkikker’, een aardigheidje, een verrassing om je even op andere gedachten te brengen.

Stichting Kikkeropfleurdoos wil aan kankerpatiënten de Kikkeropfleurdoos kosteloos blijven aanbieden. Daar is steeds opnieuw niet alleen hulp van vrijwilligers, maar ook geld voor nodig.

Wie zich bij dit initiatief betrokken voelt, kan de stichting ook met een financiële bijdrage steunen via Rabobankrekening 1202.63.297 t.n.v. Stichting Kikkeropfleurdoos. Giften komen geheel ten goede aan het goede doel, want bestuur en vrijwilligers werken allen belangeloos mee. Ook zijn er tal van fondsenwervingmogelijkheden om zelf iets te organiseren met uw buurt, uw sportvereniging, bedrijf of instelling, bijvoorbeeld een sponsorloop, een spinning-marathon, een bridgedrive of een activiteit tijdens een bedrijfsuitje.

Zo’n activiteit zou kunnen aansluiten op het Kikkeropfleurdoos Benefiet Festival 2012 dat de stichting met hulp van veel vrijwilligers op dinsdagavond 8 mei 2012 in Westland Theater De Naald organiseert.

Plaats een reactie