Stichting bijZONder brengt verandering in de wereld van goede doelen

De laatste tijd hoor je steeds meer in het nieuws dat grote Stichtingen hele andere dingen met donaties doen dan wat de donateurs oorspronkelijk voor ogen hadden. Eigen Vermogens bij de grote Stichtingen rijzen tot in de hemel. Het kan letterlijk niet op. Wat gebeurt er eigenlijk met het geld? Stichtingen komen steeds minder positief in het nieuws waardoor kleine donateurs afhaken. Op welke manier kunnen we zorgen dat de donaties wel direct, zonder omwegen, bij degenen die het echt nodig hebben terecht komen? Hoe vind je de kleine en mooie Stichtingen wanneer je met een kleine donatie iets heel concreets wil zien gebeuren? Geen mooie praatjes maar echte steun? Snel en concreet?

Stichting bijZONder is een Stichting die als doel heeft andere Stichtingen en initiatieven te helpen en bekend(er) te maken bij het grote publiek. Dit doet Stichting bijZONder door deze Stichtingen op een speciale portal www.stichtingbijzonder.nl te presenteren. Het gaat met name om kleinschalige en minder kapitaalkrachtige initiatieven die zelf vaak de kennis of middelen niet hebben om groter te worden.

De oprichters van Stichting bijZONder, Raymond van der Wurff en Farah van den Hout, kwamen op dit idee nadat zij overwogen zelf een Stichting op te richten om iets goeds te doen voor de maatschappij. Zij merkten al snel dat er al zoveel prachtige initiatieven zijn, maar die bij niemand bekend waren. Op dat moment werd het idee geboren om bijZONdere initiatieven de aandacht te geven die ze zo hard nodig hebben en verdienen.

Het werkt eenvoudig. Via een duidelijke categorisering kan een (potentiële) donateur op de website van Stichting bijZONder een doel van zijn/haar keuze zoeken en komt hierna terecht op de pagina van zijn/haar geselecteerde Stichting. Hier wordt met foto- en filmmateriaal (in bepaalde gevallen door stichting bijZONder gefilmd) zo duidelijk mogelijk aangegeven wat het doel precies inhoudt en waar het geld voor nodig is. Want dat is een van de belangrijkste uitgangspunten van Stichting bijZONder: transparantie. Wie ontvangt jouw donatie en wat gebeurt er precies mee? Voor welke specifieke projecten hebben Stichtingen geld nodig en hoeveel?

Veel mensen willen wel doneren, maar voelen zich niet betrokken wanneer hun donatie in het grote geheel van ondoorzichtige organisaties verdwijnt. Om die reden doen veel potentiele donateurs helemaal niets meer. Terwijl het zo hard nodig is dat we elkaar helpen! Via stichting bijZONder kom je diverse mooie doelen tegen waarbij je voor een klein bedrag al echt grote verschillen kunt maken.

Doneren gaat eenvoudig via een ‘doneer nu’ -button waarmee giften via iDeal of creditcard eenvoudig en snel te realiseren zijn: 90% van de donatie gaat direct naar de gekozen Stichting en 10% wordt door Stichting bijZONder gebruikt om kosten te dekken zoals webdesign, video opnames en – editing, reis- en marketingkosten, etc. Alle betrokken medewerkers en het bestuur werken vrijwillig bij Stichting bijZONder.

Stichting bijZONder heeft een ANBI status.

Plaats een reactie