Nieuwe Nederlandstalige website over de sterilisatiemethode Adiana

1
5807

De Nederlandstalige website over de sterilisatiemethode Adiana zal veel Nederlandse vrouwen helpen bij de keuze van hun anticonceptiemethode. Op de website zijn checklists en vragenlijsten te vinden, die meegenomen kunnen worden naar de arts. Verder kunnen brochures worden gedownload en is er een animatiefilmpje dat duidelijk weergeeft wat er gebeurt tijdens de Adiana-behandeling.

Er zijn inmiddels zeven ziekenhuizen in Nederland die deze vrouwvriendelijke sterilisatiemethode Adiana kunnen uitvoeren. Het aantal ziekenhuizen in Nederland dat deze methode zal aanbieden blijft toenemen. Via een zoeksysteem op www.adiana.nl kan een ziekenhuis in de buurt worden gevonden.

Leidraad artsgesprek
Vrouwen en hun partners kunnen thuis informatie lezen over de sterilisatiemethode Adiana en zich voorbereiden op hun gesprek met de arts. Er kan een checklist worden gedownload met stellingen die kunnen worden doorgenomen voordat het gesprek met de arts plaats vindt. Eveneens is er een lijstje met vragen over Adiana die aan de arts gesteld kunnen worden. Deze zijn te vinden onder ‘Leidraad artsgesprek’.

Quiz
Via een quiz krijgen bezoekers van de website antwoord op de vraag of de sterilisatiemethode Adiana geschikt voor hen is. De quiz bestaat uit stellingen als ‘ik maak me zorgen over langdurig gebruik van hormonen voor anticonceptie’ of ‘ik wil voortaan van sex genieten zonder bezorgdheid over zwangerschap’.

Animatiefilmpje
In het animatiefilmpje wordt de Adiana-behandeling eenvoudig uitgelegd. Een dun fexibel instrument wordt via de vagina naar de baarmoeder geleid om een kleine hoeveelheid radiofrequentie energie toe te dienen in een klein gedeelte van de eileiders. Vervolgens wordt een minuscuul zacht plugje van lichaamseigen materiaal in beide eileiders geplaatst. Daarna groeit er nieuw weefsel rond het Adiana-plugje dat de eileiders volledig zal blokkeren. Na drie maanden wordt een speciaal röntgenonderzoek uitgevoerd om te bevestigen dat de eileiders volledig zijn geblokkeerd.

Het voordeel van deze nieuwe methode van permanente anticonceptie is dat het poliklinisch wordt uitgevoerd, er geen hormonen worden gebruikt en geen chirurgische ingreep nodig is.

Ziekenhuizen

De volgende zeven ziekenhuizen in Nederland bieden de Adiana sterilisatiemethode aan:

– Flevoziekenhuis in Almere

– Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal

– Máxima Medische Centrum in Veldhoven

– Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag

– Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein

– Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam

– Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp

Vorig artikelOncologisch diëtist Vogel krijgt Muntendamprijs 2010
Volgend artikelGeheugenverlies bij MS-patiënten zichtbaar te maken met MRI
Het Amerikaanse bedrijf Hologic is de grootste wereldwijde organisatie die zich richt op de gezondheid van vrouwen. Het bedrijf heeft daarbij als doelstelling om het welzijn van vrouwen te verbeteren. Hologic is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van diagnostische en medische apparatuur voor vrouwen. Hologic ontwikkelt daarvoor systemen met een superieure beeldkwaliteit en diagnostische precisie, van belang voor het vaststellen en behandelen van verschillende ziektes. De onderneming is gespecialiseerd in geavanceerde digitale beeldverwerkings-technologie voor algemene radiografie en toepassingen in de mammografie. Haar kernactiviteiten liggen op het terrein van de osteoporose-diagnostiek, de mammografie en borstweefselbiopsie, en mini C-arm-beeldopbouw voor orthopedische toepassingen. Een ander belangrijk onderdeel van Hologic is het ontwikkelen en produceren van medisch diagnostische applicaties. Het productaanbod op dit terrein omvat onder andere het ThinPrep-systeem voor baarmoederhalskankeronderzoek en de Rapid fFN Test om de kans op een vroeggeboorte vast te stellen. Tot het aanbod behoren ook chirurgische producten zoals NovaSure voor het behandelen van overmatig bloedverlies tijdens menstruatie en het MammoSite Radiation Therapy-systeem voor het vroegtijdig signaleren van borstkanker. De nieuwste innovatie is de sterilisatiemethode Adiana, een poliklinische behandeling zonder incisies.

1 REACTIE