Sterilisatie vrouw minder belastend

In het Deventer Ziekenhuis kunnen vrouwen sindskort kiezen voor een Essure® sterilisatie. Die is minder belastend dan andere technieken. Van oudsher is bekend dat een sterilisatie bij de vrouw nogal belastend is. Voorheen vond er een operatie onder narcose, plaats. Met alle risico’s van dien.

10 minuten
Maar de medische techniek heeft de afgelopen jaren niet stil gestaan. Zo zorgde de laparosopie ervoor dat het afsluiten van de eileiders met kleine instrumenten kan plaatsvinden. Meestal kon de vrouw na 1 dag naar huis. De Essure® methode die op dit moment in Deventer wordt gebruikt, is nog minder belastend. De artsen brengen via de schede een soort veertje (micro implantaat) in de eileiders. De polyester vezeltjes van dit implantaat zorgen ervoor dat de eileider in 3 maanden dichtgroeit waardoor een zaadcel geen toegang meer heeft. De ingreep zelf duurt 10 minuten en vindt zonder verdoving plaats.

Definitief
De Essure sterilisatie is wel definitief. Een hersteloperatie is niet mogelijk. Ook kunnen er andere medische omstandigheden zijn waardoor een gynaecoloog toch een laparascopie adviseert. In het Deventer Ziekenhuis worden jaarlijks zo’n 60 sterilisaties uitgevoerd. Patienten moeten bij hun verzekeraar naar de vergoedingsmogelijkheden informeren.

Meer informatie over Essure sterilisatie

Plaats een reactie