Steppers zijn de 100.000 euro grens gepasseerd

0
571

Meer dan 80 deelnemers uit heel Nederland hebben zich al aangemeld om aan de actie Steppen Tegen Kanker deel te nemen. Samen wordt op zaterdag 28 augustus de Franse berg Alpe d’Huez beklommen met de step! Dat is een enorme sportieve uitdaging. Maar de steppers hebben zich aan nog een grote uitdaging verbonden. Zij hebben een hersentumoronderzoek geadopteerd bij de Kankerbestrijdingstichting STOPhersentumoren.nl van € 450.000,- . De eerste € 100.000,- is al binnen!

Samen je inzetten voor meer hersenkankeronderzoek. Dat staat vooraan bij de beklimming van de Alpe d’Huez deze zomer. Alle steppers gaan in augustus met hun eigen reden naar boven, de een om een hersentumorpatiënt te steunen, de ander om een naaste te gedenken, omdat deze de strijd al heeft verloren. En tussen alle sportievelingen zitten ook een paar hersentumorenpatiënten zelf die mee steppen. Hoe verschillend de reden ook is om mee te doen, allemaal gaan ze voor hetzelfde doel: “Meer onderzoek naar hersentumoren mogelijk maken”.

Nico Faaij vertelt: “Het is overweldigend hoe iedereen zich de schouders er onderzet, dit geeft mij als hersentumorpatiënt en initiatiefnemer zo vreselijk veel kracht om door te vechten. Te weten dat eindelijk na zo vele decennia van nalatendheid meer onderzoek komt naar deze gevaarlijke kankersoort. Dat dan eindelijk de sterftekans voor hersenkanker van 99,7% naar beneden zal gaan. Het is geweldig dat SteppenTegenKanker zoveel support krijgt. Samen hebben we met deze actie al ruim € 100.000,- opgehaald. Echter het wetenschappelijk onderzoek wat wij hebben geadopteerd kost € 450.000,- en wij willen dit natuurlijk volledig financieren. Wij willen daarom graag met 300 steppers de berg op steppen en veel en veel meer geld ophalen!”

Step mee en meld je aan op info@steppentegenkanker.nl of sponsor een van de deelnemers. Zie voor meer informatie en inspiratie www.SteppenTegenKanker.nl

Vorig artikelStevia goedgekeurd voor consumptie binnen de EU
Volgend artikelVeel onveilig speelgoed opgespoord via Rapex
Avatar
Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. Diezelfde hersenen maken ons kwetsbaar; de kleinste afwijking kan letterlijk levensbedreigend zijn. Kun je nagaan hoe verwoestend een hersentumor is. Een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam. Het overkomt in Nederland ieder jaar vele mensen. Jaarlijks komen er ong. 1500 kwaadaardige hersentumorpatiënten bij en ong. 900 goedaardige hersentumorpatiënten. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumnor, voor alle leeftijdscategoriën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt.