Steppen Tegen Kanker geslaagd!

Het stepevenement SteppenTegenKanker is zeer geslaagd. Ondanks de harde wind op de Alpe d’Huez, kijken deelnemers en organisatie terug op een geweldig mooie dag. De actie heeft in 2010 een recordbedrag van 420.000 Euro opgehaald voor de kankerbestrijdingsstichting STOPhersentumoren.nl.

Hiermee is de doelstelling om dit jaar € 450.000,- op te halen nog niet gehaald, maar de verwachting is dat mensen blijven doneren. Op 28 augustus gingen 119 steppers uit het gehele land de uitdaging aan om de Franse alp te beklimmen op de step voor dit goede doel. Iedereen is gefinisht. Onder hen was bekende Nederlander Robert Schoemacher en ook de directeur ICT van Rabobank Nederland René Steenvoorden.

Doel van SteppenTegenkanker is om met de opbrengst onder andere Immunotherapie naar Nederland te halen. Stichting STOPhersentumoren.nl maakt het UMS St. Radboud te Nijmegen mogelijk om deze therapie op wetenschappelijke wijze te introduceren in Nederland. Met het sponsorbedrag kan over twee tot vier jaar de Nederlandse hersentumorpatiënt deze veelbelovende behandeling in Nederland krijgen en hoeft hij hiervoor niet meer naar het buitenland af te reizen.
Vier patienten met een primaire hersentumor hebben ook meegestept, evenals Tom Würdinger, microbioloog en hoofdonderzoeker op het gebied van hersenkanker (McVU). In de sportieve strijd heeft Nico Faaij, organisator en hersentumorpatiënt hem verslagen op 5 minuten. De hoop is uiteraard dat wetenschappers zoals Würdinger deze gevaarlijkste vorm van kanker op termijn kunnen verslaan.

Cijfers
Het totaal aantal gestarte deelnemers op 28 augustus was 119. Van hen was er 1 stepper die de berg 4 keer beklommen heeft en 18 deelnemers hebben de berg 2 keer opgestept. Eelko L’Abee, was binnen in 1 uur en 19 minuten, en haalde het nieuwste Alpe d’ Huez steprecord, Robert Schoemacher was binnen in 1 uur en 57 minuten. Ellen Holten sloot de rij met 5 uur en 30 minuten. Zij is hersentumorpatiënt en wordt volgende maand opnieuw geopereerd. In deze omstandigheden een grootse prestatie! De oudste deelnemer was 65 jaar en de jongste 13 jaar.

Geslaagd evenement
De organisatie en de deelnemers kijken terug op een geslaagd evenement, in een bijzonder goede sfeer. De ambulance dienst EMC welke uit Nederland was meegekomen hoefde deze dag geen ernstige verwondingen te verzorgen. De organisatie kijkt alweer vooruit naar een nieuwe editie in augustus 2011.

Plaats een reactie