Steppen Tegen Kanker brengt 302.590 euro op

0
719

Het team van SteppenTegenKanker heeft zaterdag 27 augustus 2011 de legendarische “Hollandse” berg de Alpe d’Huez succesvol beklommen en een cheque kunnen overhandigen aan het kankerfonds STOPhersentumoren.nl van maar liefst € 302.590,-

Een ploeg van 75 personen heeft zaterdagochtend de Alpe d’Huez beklommen met een step. Deze prestatie leverden zij om meer onderzoek naar hersentumoren mogelijk te maken. Velen hebben de berg tweemaal getrotseerd, ook waren er die het driemaal deden in de vorm van een thriatlon; fietsen, steppen, hardlopen.

De jongste deelnemers, de zusjes Noa van 7 jaar en Myrthe van 5 jaar haalden samen met hun zieke vader stappend de finish in 3 uren en 50 minuten, zij bleven hiermee zelfs nog een aantal steppende deelnemers voor. De oganisatie is zeer blij dat het evenement weer succesvol is verlopen, echter een schaduw over de dag waren de hartritmestoornissen van een deelneemster ruim voor de start en daarvoor in het ziekenhuis in Grenoble moest worden opgenomen.

SteppenTegenKanker is een initiatief om meer geld voor onderzoek naar hersentumoren te werven. Deze vorm van kanker kent nog nauwelijks overlevingskansen en geeft juist bij kinderen en jong volwassenen de hoogste sterftecijfers onder kanker.

Iedere week overlijden er in Nederland 2 kinderen aan hersenkanker. Vorig jaar haalden de deelnemers van SteppenTegenKanker ruim 430.000 euro op en konden er maar liefst vier onderzoeken naar hersentumoren worden opgestart in drie verschillende universitaire ziekenhuizen.

Vorig artikelVerrassende resultaten nieuw diabetesmedicijn exenatide
Volgend artikelTeam Erasmus MC Rotterdam wint Dom-Eiffel Estafetteloop
Avatar
Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. Diezelfde hersenen maken ons kwetsbaar; de kleinste afwijking kan letterlijk levensbedreigend zijn. Kun je nagaan hoe verwoestend een hersentumor is. Een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam. Het overkomt in Nederland ieder jaar vele mensen. Jaarlijks komen er ong. 1500 kwaadaardige hersentumorpatiënten bij en ong. 900 goedaardige hersentumorpatiënten. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumnor, voor alle leeftijdscategoriën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt.