StemWijzer 2012 online

De Stemwijzer 2012 voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september 2012 is online. Vanaf maandag 13 augustus 2012 kan iedereen dus weer bekijken met welke politieke partij zijn/haar standpunten het meeste overeenkomen.

De lancering vond plaats op maandag 13 augustus 2012 bij ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat in Den Haag. Lijsttrekkers en kandidaten van bijna alle partijen die meedoen aan de verkiezingen waren hierbij aanwezig.

Onder de aanwezigen waren Edith Schippers (VVD), Jetta Klijnsma (PvdA), Louis Bontes (PVV), Sybrand Buma (CDA), Ronald van Raak (SP), Alexander Pechtold (D66), Jolande Sap (GroenLinks), Arie Slob (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP) en Marianne Thieme (PvdD). Ook lijsttrekkers van partijen die nu nog niet in de Kamer vertegenwoordigd zijn, waren aanwezig.

De Stemwijzer bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Deze stellingen hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals de financiële crisis, Europa, zorg, werkgelegenheid en veiligheid. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.

Plaats een reactie