Steek je zieke collega of vriendin eens zo een hart onder de riem

Als de ‘r’ in de maand zit, zijn er meer griep en verkoudheidsvirussen in omloop. Een opmerking die je veel hoort. Wat kun je nu doen als je die griep of verkoudheid zoveel mogelijk wilt voorkomen? Een gezonde leefstijl draagt zeker bij aan een betere weerstand. Daarnaast helpen hygiënische maatregelen ook mee. Hierbij wat tips om aan jouw weerstand te werken.

Beweeg voldoende en doe dit ook in de buitenlucht

Dagelijks zou iedere volwassene een half uur aan beweging nodig hebben. Goed voor hersenen, het houd je spieren soepel én je krijgt er een betere nachtrust van. We hebben steeds meer een zittend beroep, waardoor de fysieke activiteiten op een dag ook afnemen.

Als je in jouw dagelijkse routine je wandelrondje opneemt, dan kom je al aan deze beweging. Ook op je werk kun je extra beweegmomenten inplannen. De trap nemen in plaats van de lift. En na een overleg even een rondje om of door het gebouw heen lopen bijvoorbeeld.

Gezond en gevarieerd blijven eten

Gezond en gevarieerd eten is ook een boost voor je weerstand. Denk aan de schijf van 5 en varieer hier lekker in. Dus de ene dag een banaan en de andere dag een sinaasappel mee naar het werk. Verder zijn smoothies van groentes ook een fijne manier om die extra vitaminen binnen te krijgen.

Hou zoveel mogelijk een vast slaapritme aan

Als je zoveel mogelijk nachten maakt met een gelijk aantal slaapuren, is dit fijn voor je lijf én geest. De één heeft 8 uur nodig en de ander voelt zich al fit na 6 uur slaap. Kijk wat jij nodig hebt om uitgerust wakker te worden. Sta op dezelfde tijd op en ga ook op dezelfde tijd slapen. Slapen is essentieel om alle indrukken van de dag te verwerken.

Iemand in je omgeving ziek? Geef dan eens deze verrassing

Ken je iemand die ziek is geworden in je omgeving? En wil je deze een hart onder de riem steken? Een ballon sturen is een heel geschikt cadeau. Het zal de zieke afleiding geven, is origineel en je kunt het uitbreiden met een persoonlijke boodschap.

De ballon is gemakkelijk uit te kiezen. Ook de bezorgdatum kun je zelf kiezen. Zo heb je in korte tijd een hele toffe oppepper uitgezocht voor de zieke. Maak het extra af door een persoonlijke boodschap op de kaart mee te sturen.

Welk cadeau voor een zieke heb jij wel eens gegeven?­­­­­­­­

Plaats een reactie