Steeds meer vrouwen snurken

Onderzoek door de Kliniek voor Snurken en Apneu naar aanleiding van de Internationale vrouwendag heeft aangetoond dat steeds meer vrouwen snurken en van dit probleem verlost willen worden.

4 miljoen Nederlanders snurken, 40% hiervan is vrouw
In 2006 was nog maar 20% van de aanmeldingen van het vrouwelijke geslacht, in 2011 is dit aantal al naar 35% gestegen. Dit komt ook overeen met het aantal vrouwelijke snurkers dat Nederland telt. Dit betekent dat er tussen 2006 en 2011 bijna een verdubbeling is van het aantal aanmeldingen van het vrouwelijk geslacht.

De man heeft geen problemen met zijn eigen gesnurk, een vrouw daarentegen vindt het niet charmant en schaamt zich hiervoor naar haar partner en vriendinnen toe. 1 op de 3 mannen heeft hinder van het gesnurk van zijn vrouwelijke partner.

Slapen en vrouwen zijn al jaren geen perfect huwelijk, wisselende hormoonspiegels kunnen hier een oorzaak van zijn. Een verhoogde BMI index veroorzaakt dikwijls ook het snurkprobleem.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is dit niet de hoofdoorzaak. Veelal zit het probleem in de genen en heeft het met de anatomie/bouw van de luchtweg en tong te maken.

Door de stijgende vraag van het vrouwelijke geslacht heeft de Kliniek voor Snurken en Apneu een speciale beugel ontwikkelt voor de snurkende dame. De SnörEx(R) Lady Snore, een speciaal op maat gemaakte snurkbeugel.

Deze op maat gemaakte beugel is buiten de roze kleur, eleganter, kleiner, niet zichtbaar in de mond en geeft geen pijnlijke kaakstand verandering. Daarbij kan zelfs ook de oudere dame met tandprothese deze snurkbeugel dragen.

Olivier Tielemans, voorlichter van de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland: “Sinds 20 jaar hebben we in de Benelux al meer dan 50.000 patiënten behandeld. Hiervan zien we ook steeds meer vrouwen, die graag het probleem opgelost zien worden, vaak schamen ze zich voor dit probleem. Ook alleenstaande vrouwen willen graag geholpen worden, want snurken tijdens vriendinnen uitjes of groepsreizen is volgens hen uiterst g(ee)nant. Wij volgen deze verandering al een tijd lang en hebben de reguliere snurkbeugel nu op de vrouw toegepast.”

Meer informatie
www.snurken.org

Plaats een reactie