Startstuderen.nl brengt alle studie-informatie onder één dak

Vanmiddag lanceert minister Bussemaker samen met de scholieren- en studentenorganisaties LAKS, JOB, ISO, LSVb en LKvV de nieuwe website startstuderen.nl.

Startstuderen.nl

Startstuderen.nl is het centrale informatiepunt voor iedere student die wil gaan studeren in het hoger onderwijs. Van profielkeuze tot afstuderen, op startstuderen.nl vinden aankomende studenten alles over een goede studiekeuze, geldzaken en huisvesting.

Door onder meer een checklist op de website weten scholieren en studenten precies aan welke stappen ze moeten denken voordat ze gaan studeren in het hoger onderwijs.

Studiekeuze
Startstuderen.nl is een uitbreiding op de bestaande websites met informatie over studeren van middelbare scholen, hogescholen, universiteiten en andere organisaties. Deze nieuwe website voorziet in de behoefte aan één overzichtelijk informatiepunt vanuit de overheid. Startstuderen.nl werkt met deeplinks zodat je meteen wordt doorgeleid naar de juiste informatie op de juiste website. “Doordat Startstuderen.nl alle informatie bijeen brengt, kunnen aankomend studenten zich beter informeren. Dit moet leiden tot een betere studiekeuze en dat leidt tot hoger studiesucces,” aldus minister Bussemaker van Onderwijs. Net als startstuderen.nl moet ook de vervroegde aanmelddatum van 1 mei, verplichte studiekeuzecheck en alle informatie van Studie in Cijfers bijdragen aan een succesvollere studiekeuze.

Scholierenbonden en studentenbonden
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft deze site in nauwe samenwerking met LAKS, JOB, ISO, LSVb, LKvV, decanenverenigingen en DUO ontwikkeld om zo precies aan de wensen van de doelgroep te kunnen voldoen. Ook vormen de scholieren- en studentenbonden samen een redactieraad die de website zo actueel en adequaat mogelijk moet houden. Minister Bussemaker is zeer te spreken over de samenwerking met de scholieren- en studentenbonden: “Ik waardeer het zeer dat startstuderen.nl een product is van de goede samenwerking met alle bonden. Dit laat hun betrokkenheid zien en het belang van goede informatie.”

Het LAKS is blij met deze overzichtelijke site, waar scholieren met al hun vragen over studeren terecht kunnen. “Deze site draagt bij aan goede loopbaanoriëntatie en -begeleiding van scholieren, één van onze speerpunten” aldus Remco Barendregt, voorzitter van het LAKS.

ISO voorzitter Ruud Nauts is blij met de nieuwe site: “Goed dat de overheid voorziet in een nieuwe tool waar je jezelf kan voorzien van de juiste informatie van scholier tot en met afgestudeerde.”

“Aankomend studenten zitten vaak vol vragen. Niet alleen over hun studiekeuze, maar ook over studiefinanciering of op kamers gaan. Hopelijk vinden ze bij startstuderen.nl in een keer een antwoord op al die vragen,” aldus een enthousiast LSVb voorzitter Jorien Janssen.

De site is niet alleen handig voor middelbare scholieren die willen gaan studeren, maar ook voor mbo-ers die de overstap maken naar het hoger onderwijs. JOB bestuurslid Erik Stoter:“Heel fijn dat er nu een verzamelpunt op internet is voor informatie over het hoger onderwijs. Als mbo-ers willen doorstromen, kunnen ze op deze site de up-to-date links vinden naar alle informatie.”

Ook Anne Kamp, voorzitter van de Landelijke Kamer van Verenigingen, ziet veel voordelen in de nieuwe website: “De kracht van startstuderen.nl is de focus op zowel studie- als studententijd. Naast betrouwbare informatie over studiekeuze wordt er ook ingegaan op vragen die je kan hebben tijdens je studententijd, zoals over het doen bestuurs- of commissiewerk bij bijvoorbeeld een studentenvereniging.”

Meer informatie
www.startstuderen.nl

Plaats een reactie