Start wereldwijde bijbelschool in 2013

De Betteld in Zelhem is in de loop van veertig jaar uitgegroeid tot een soort van multifunctioneel centrum voor “Koninkrijkszaken”. Een aantal organisaties streken al neer binnen de poorten van het Zelhemse park, maar vanaf midden september 2013 start ook een wereldwijde Engelstalige bijbelschool.

De beste onderwijzers van de wereld en van Nederland zullen les gaan geven over de meest interessante onderwerpen. Het is een uniek concept voor mensen die verdieping en uitdaging zoeken voor hun geestelijk leven en praktische levensinvulling. Naast vakanties en conferenties komt er nu dus ook onderwijs bij op het park.

Vier vormen van deelname
Er worden jonge en oudere studenten uit de hele wereld verwacht. Men kan op vier manieren deelnemen aan de school die een kleine drie maanden duurt. Ten eerste natuurlijk als full time, intern student. Verder ook als vaste weekend of vaste midweek student en ten vierde als losse weekend gast. De mensen die niet full time deelnemen zullen komen uit Nederland, België en Duitsland voor wie De Betteld per auto bereikbaar is.

Leraren en curriculum / Mission possible
In chronologische volgorde zullen de volgende buitenlandse leraren les geven in het weekend: Suzette Hattingh (Voice in the city), George Verwer (OM), Daniel Lim (CEO van Ihop Kansas), Heidi en Roland Baker (Iris ministries), Philip en Irene Montofa (Gereja Mawar Sharon), Bill Johnson (Senior leader Bethel church Redding), Kris Valotton (Leader Bether church Redding) Stacey Campbell (Prophetic council and The Call Int), Annerose Krebs en Christiane Keller (Prophetic prayer), David en Julie Hall (David Prayer House) en tot slot Mark Anderson (The call2all). Sommige leraren zijn betrokken bij de Mission Possible week van 22 tot 27 oktober 2013 waar onder andere ook representanten zullen zijn uit 50 van de meest gesloten landen.

Er doet ook een keur aan Nederlandse leraren mee: Gerard de Groot, Herman Boon, Christian Tan, Martin Koornstra, Wilkin v/d Kamp, Willem Ouweneel, Jan Pool, Eddie Bakker, Lodewijk van Weerden, Mattheus v/d Steen, Jan Sjoerd Pasterkamp en Daniel Renger. Op de website en op de flyer staan alle namen, lesdata, partnerorganisaties en de lesonderwerpen gedetailleerd.

Outreaches
Naast de aanwezigheid op het park, zal de school ook Europa in gaan. Er is in deze fase nog niet precies besloten welke steden aangedaan zullen worden, maar er is voor deze eerste school een voorkeur voor Rotterdam als Nederlandse outreach en Brussel als buitenlandse stad. De studenten zullen dan samenwerken met gemeenten in de regio waar ze aan de slag gaan. De focus tijdens de outreach ligt op bidden voor de stad, eenheid en bemoediging voor de kerken, het bereiken van de mensen die nog niet geloven en het starten van Alpha groepen.

Opgave
Meer informatie is te vinden op de website: www.globalmissionschooleurope.org Ook kan men zich via deze website aanmelden.

Plaats een reactie