Start onderzoek naar eetgedrag en afvallen in Almere

Het onafhankelijk wetenschappelijke Alan Turing Institute Almere (ATIA) start begin januari met een onderzoek naar het eet(gedrag) van mensen met overgewicht. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in iemand zijn eetgedrag en de psychologische aspecten die een rol spelen bij overeten.

Dit inzicht stelt iemand in staat om de eigen valkuilen eerder te signaleren en hier in de toekomst bewuster mee om te gaan en daardoor gewichtsverlies blijvend te houden. ATIA verricht dit onderzoek in samenwerking met het in Almere gevestigde Nederlands Medisch Interventiecentrum (NMI), welke al jarenlange ervaring heeft met een afvalprogramma gebaseerd op maaltijdvervangers.

Het onderzoek naar eetgedrag en de psychologische factoren van overeten wordt bewust in januari opgestart omdat in het begin van het nieuwe jaar veel mensen zich voornemen om af te vallen. Dit blijkt ook uit de cijfers van NMI. Het NMI werkt met maaltijdvervangers om gewicht te verliezen en leert het ongezonde eetpatroon bij de cliënt af. Nu krijgen nieuwe cliënten van het NMI bovendien de mogelijkheid om mee te werken aan het onderzoek van ATIA, om zodoende inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden van het persoonlijke eetpatroon en -gedrag. Het onderzoek wordt gedaan door middel van vragenlijsten via een beveiligde internetpagina en een extra gewichtsmeting aan het eind van het onderzoek.

De resultaten van het onderzoek zullen ook worden gebruikt om in de toekomst nieuwe behandelprogramma’s te ontwikkelen die beter afgestemd zijn op iemands persoonlijke (eet)gedrag en meer kans geven op blijvend succes.

Meer informatie over het onderzoek of studie(deelname) vindt u op en www.atia-nmi.nl.

Plaats een reactie