Start je eigen bed & breakfast in Nederland

Bed & breakfasts in Nederland hebben het in 2011 goed gedaan. De B&B-eigenaren kregen gemiddeld meer gasten over de vloer dan het jaar ervoor. Ondanks de economische crisis nam het aantal reserveringsaanvragen op Bedandbreakfast.nl met bijna een vijfde toe. Ook het aantal B&B’s op de website blijft toenemen.

Het aantal reserveringsaanvragen op www.Bedandbreakfast.nl groeide vorig jaar harder dan het aantal B&B’s op de website:
– In 2011 ontvingen de B&B’s op Bedandbreakfast.nl 19,4% procent meer reserveringsaanvragen dan in 2010.
– Het aantal bed & breakfasts op Bedandbreakfast.nl groeide vorig jaar met 7,5% procent tot een totaal van 4.248 op 31 december 2011.

Al jarenlang neemt de vraag naar B&B’s toe en groeit het aantal accommodaties in Nederland. Bed & Breakfast Nederland (BBN) verwacht dat er ook in 2012 meer B&B’s bij zullen komen. Alleen al in het nieuwe jaar heeft BBN ruim twintig aanvragen ontvangen voor de B&B-startersgids. De grote vraag van toeristen naar B&B-accommodaties geeft aan dat er ruimte is voor nieuwe bed & breakfasts. Ook de economische crisis is een stimulans: een B&B kan een mooie bijverdienste opleveren.

Bed & Breakfast Startersgids
Binnenkort lanceert BBN een nieuwe startersgids voor mensen die een B&B in Nederland willen starten. In de gids staat actuele informatie over de B&B-branche, wetgeving en marketing. Inschrijven voor de gids kan via www.bedandbreakfast.nl/starten.

Plaats een reactie