Start grootste tenniscompetitie van Europa

Zaterdag 6 april 2013 barst bij een groot aantal Nederlandse tennisverenigingen de strijd weer los in de diverse KNLTB-competities. Naar schatting strijden ruim 170.00 spelers van 1300 deelnemende verenigingen om het kampioenschap.

2011-05-31Fotocredits: Brenda Gottsabend (cc)

De komende twee maanden spelen in totaal 34.000 ploegen zeven weken lang op de buitenbanen van de tennisverenigingen. Alle uitslagen zijn de komende weken vrijwel direct na afloop van de speeldagen te raadplegen via www.knltb.nl.

De voorjaarscompetitie valt van oudsher samen met de start van het nieuwe buitentennisseizoen. Vanwege het onverwachte aanhoudende winterweer start een aantal ploegen dit jaar een week later.

Eredivisie
De KNLTB landelijke competitie wordt afgesloten met de strijd om het landskampioenschap in de Eredivisie gemengd. In de Eredivisie spelen Nederlandse – en buitenlandse – toppers in teamverband tegen elkaar.

Michaëlla KrajicekMichaëlla Krajicek

Michaëlla Krajicek, die net haar rentree maakt na een blessureperiode, speelt dit jaar voor de Amersfoortse club ALTA. De wedstrijden worden gespeeld van zaterdag 26 mei tot en met donderdag 7 juni 2013. De play-offs van dit evenement worden gespeeld op zaterdag 8 en zondag 9 juni op de gravelbanen van HLTC Leimonias in ‘s-Gravenhage.

Regio- en districtscompetitie
Naast de landelijke competitie met ruim 5300 ploegen nemen bijna 29.000 ploegen deel aan de regio- en districtscompetities. Voor de regiocompetitie geldt eveneens dat naast de strijd om de titel in de desbetreffende afdeling wordt gespeeld om het landskampioenschap voor regiokampioenen. Dit kampioenschap wordt ook in juni gespeeld, met de finales op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013 bij LTC Brederode in Santpoort.

MijnKNLTB-app
Alle competitiespelers kunnen via de MijnKNLTB-app wedstrijduitslagen, de persoonlijke rating, die van teamgenoten en tegenstanders in de gaten te houden en favoriete ploegen volgen bij hun strijd om het kampioenschap. Bovendien zijn via de MijnKNLTB-app de aanvangstijden van elke wedstrijd te raadplegen. KNLTB-leden kunnen zich op de homepage van www.knltb.nl gratis aanmelden voor MijnKNLTB. De MijnKNLTB-app is gratis te downloaden in de appstore.

Smash for Cash
Iedereen die meedoet aan de voorjaarscompetitie kan met de actie Smash for Cash geld inzamelen voor gehandicapte tennissers. Smash for Cash is een gezamenlijke actie van de KNLTB en Fonds Gehandicaptensport. Spelers en ploegen kunnen zich laten sponsoren door vrienden en familie. Deelnemers maken kans op mooie prijzen, waaronder een clinic van ambassadeur John van Lottum. Voor meer informatie over deelname en de actie: www.smashforcash.nl.

Plaats een reactie