Start fotowedstrijd Diabetes 24/7 in aanloop naar Wereld Diabetes Dag

Na het succes van vorig jaar, daagt Platform Wereld Diabetes Dag vak- en amateurfotografen opnieuw uit om diabetes in beeld te brengen. Platform Wereld Diabetes Dag organiseert Diabetes 24/7 in samenwerking met Mediq. Mediq vraagt met de fotowedstrijd speciaal aandacht voor jongeren met diabetes. Inzenden kan via www.diabetes24-7.nl tot en met 14 oktober 2011.

Diabetes is een ingrijpende, chronische aandoening waar je altijd en overal rekening mee moet houden. Diabetes is voor anderen vaak onzichtbaar, maar het heeft een grote impact op het dagelijkse leven van mensen. Met de fotowedstrijd Diabetes 24/7 wil Platform Wereld Diabetes Dag diabetes een gezicht geven met beelden die het leven met diabetes in al zijn facetten laat zien.

Als bedrijf actief in de gezondheidszorg is Mediq zich bewust van haar maatschappelijke rol. Zo ondersteunt Mediq onder meer projecten voor jongeren met diabetes. Als maatschappelijk partner van de fotowedstrijd is Mediq met name op zoek naar foto’s die de combinatie jongeren en diabetes in beeld brengen.

Prijzen
Iedereen die fotografie leuk vindt, mag meedoen. De wedstrijd staat open voor professionele fotografen, amateurs en er is een categorie voor jongeren onder de 18. Winnaars maken kans op geldprijzen, camera’s, foto masterclasses van Corbino of iPads. De winnende foto’s zullen vanaf november 2011 te zien zijn in een expositie. Een selectie uit deze inzendingen is op dit moment te zien op www.diabetes24-7.nl en in een reizende expositie.

Jury
Een vakkundige jury maakt de winnaars bekend op 14 november 2011, Wereld Diabetes Dag. Net als vorig jaar staat de jury onder de bezielende leiding van topfotograaf Corbino: “Ik ben heel blij met de tweede editie van Diabetes 24/7. De editie 2010 leverde al ruim 300 inzendingen op en dit jaar zetten we natuurlijk in op nog meer foto’s om het leven met diabetes onder de aandacht te brengen.” Op 6 juni 2011 wordt de volledige samenstelling van de jury bekend gemaakt.

Diabetes in Nederland
Nederland telt ongeveer 1 miljoen mensen met diabetes. Jaarlijks komen daar 71.000 mensen bij. Diabetes is in Nederland de grootste oorzaak van blindheid en de grootste veroorzaker van hart- en vaatziekten.

Plaats een reactie