Start eerste Regionale Oogzorg Weken

Onze ogen zijn een kostbaar bezit, wellicht hét kostbaarst. Daarom worden dit jaar voor het eerst de Regionale Oogzorg Weken georganiseerd. Deze weken vinden plaats in Rotterdam en regio in de maanden september, oktober en november.

Tijdens een kostenloze screening worden de ogen uitgebreid door een vakkundige optometrist gecontroleerd: zo vindt o.a. naast de meting van de oogsterkte, ook een nauwkeurige oogdrukmeting plaats. Indien nodig, wordt er meteen doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Intensieve samenwerking tussen ziekenhuizen en optometristen
Drs. U.F.Hiddema, voorzitter Raad van Bestuur Het Oogziekenhuis Rotterdam: ‘Het Oogzorgnetwerk en haar partners Het Oogziekenhuis Rotterdam, het IJsselland Ziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis hebben een intensieve samenwerking met de optometristen in de regio. In het kader van deze samenwerking mag ik u tijdens de Regionale Oogzorg Weken als voorzitter Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam uitnodigen voor een kostenloze screening van uw ogen.

De optometristen die meedoen aan deze weken zijn de optometristen van Brillemans in Rotterdam-Kralingen, Van Nes Optiek in Krimpen aan den IJssel, Kool Optiek in Rotterdam-Hillegersberg, Optiek Moerkerken in Rotterdam-Overschie, Van Keulen Optiek in Rotterdam-Blijdorp, Swanborn Optiek in Rotterdam-Alexander, Bastiaans Optiek in Rotterdam-Kralingen en Grit Optiek Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze optometristen zijn allen HBO-gecertificeerd.’ Een optometrist levert oogzorg op maat en is opgeleid om oogmetingen uit te voeren, oogafwijkingen op te sporen en brillen, contactlenzen en andere optische hulpmiddelen aan te meten.

Meer informatie: www.oogzorgnetwerk.nl

Plaats een reactie