Start Academische Onderzoekswerkplaats Zorgverzekeraars

De Open Universiteit, de Stichting Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL en verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias starten samen de Academische Onderzoekswerkplaats Zorgverzekeraars. Bestuurders van de drie deelnemende organisaties tekenden vanmiddag de overeenkomst. Voor een aantal medewerkers die bij zorgverzekeraars werken is er nu de mogelijkheid om als ‘science practioner’ een dag in de week te participeren in wetenschappelijk onderzoek. In beginsel is ook promotieonderzoek mogelijk.

De Academische Onderzoekswerkplaats Zorgverzekeraars is gekoppeld aan de bijzondere leerstoel ‘Maatschappelijk ondernemen door zorgverzekeraars’ aan de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit. Prof. dr. Emile Curfs vervult deze leerstoel sinds 1 september 2009. De leerstoel wordt meegefinancierd door Univé-VGZ-IZA-Trias.

Het onderzoek binnen deze leerstoel richt zich op het streven van zorgverzekeraars in Nederland om een meer toegankelijke, kwalitatief betere en betaalbare zorg te realiseren. Het onderzoek bestudeert ook de gevolgen hiervan voor patiënten en zorgaanbieders zoals ziekenhuizen en huisartsen.

De Onderzoekswerkplaats is binnen het NIVEL gepositioneerd in de programmalijn Zorgstelsel en Sturing, met dr. Judith de Jong als programmaleider en inhoudelijk verantwoordelijke.

Samenwerkingspartners
– Open Universiteit
– UVIT

Plaats een reactie