Stappen Tegen Kanker, jongste deelnemers gaan Alpe d’Huez beklimmen

Twee meisjes uit Driebergen, Noa van 7 jaar en haar zusje Myrthe van 5 jaar, gaan 27 augustus 2011 de Alpe d’Huez beklimmen. Samen met het team van SteppenTegenKanker reizen zij af naar de legendarische “Hollandse” berg de Alpe d’Huez.

Vanwege hun leeftijd mogen ze niet deelnemen op de step en dat vond de oudste van de twee niet leuk. Zij bedacht het plan om dan maar te Stappen Tegen Kanker. En daar kreeg ze wel toestemming voor met begeleiding van haar vader die zelf hersenkankerpatiënt is. “Wij lopen natuurlijk voor papa”, zegt Noa krachtig, “om hem te steunen, maar wij lopen ook voor kinderen met kanker. Als je doneert voor een kindje wat aan het vechten is tegen kanker of wat aan kanker is overleden, nemen wij een briefje met zijn/haar naam mee in onze heuptasjes de Alpe d’Huez op. Wij willen natuurlijk dat onze heuptasjes niet meer dicht kunnen!”

SteppenTegenKanker is een initiatief om meer geld voor onderzoek naar hersentumoren te werven. Deze vorm van kanker kent nog nauwelijks overlevingskansen en geeft juist bij kinderen en jong volwassenen de hoogste sterftecijfers onder kanker. Iedere week overlijden er in Nederland 2 kinderen aan hersenkanker.

Vorig jaar haalden de deelnemers van SteppenTegenKanker ruim 430.000 euro op en konden er maar liefst vier onderzoeken naar hersentumoren worden opgestart in drie verschillende universitaire ziekenhuizen. Ook moleculair bioloog Tom Würdinger stept mee, hij heeft in september vorig jaar met zijn onderzoeksgroep een internationale doorbraak geboekt met de ontdekking van het enzym wat verantwoordelijk is voor de her groei van hersentumoren na behandeling. Tom stept nu de berg op om meer geld voor dit onderzoek bijeen te vergaren zodat hij door kan gaan met zijn onderzoek.

De zusjes hebben hun startgeld nog niet bijeen, en zijn blij met kleine en grote donaties op www.steppentegenkanker.nl/Noa-Myrthe-Faaij

Plaats een reactie