Staatssecretaris Klijnsma reikt morgen Hersenbokaal 2009 uit

Morgen zal staatssecretaris Jetta Klijnsma van SZW tijdens de Performa 2009 – vakbeurs voor HR-personeel in de Jaarbeurs – de Hersenbokaal uitreiken. Dat is een prijs van de Hersenstichting voor werkgevers die moeite doen om werknemers met hersenletsel aan het werk te houden. Er zijn drie genomineerde bedrijven, namelijk het tweemans ICT-bedrijf Dommelweb in Den Bosch, Rijkswaterstaat Oost Nederland in Arnhem en SNS Reaal in Utrecht. Hersenstichting-ambassadeur Rob Trip verzorgt de presentatie.

Per jaar worden 70.000 mensen tijdens hun werkzame leven geconfronteerd met een vorm van hersenletsel. De Hersenstichting is partner van de Performa-beurs vanwege de ambitie om directeuren en personeelsmanagers meer bekend te maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van herstel van hersenletselpatiënten op de werkvloer.

Tijdens de ceremonie krijgt de staatssecretaris het eerste exemplaar uitgereikt van de brochure Aan het werk met hersenletsel. Een handreiking voor duurzame re-integratie. De brochure wordt uitgereikt door de heer Van Essen, CEO van KPMG, de winnaar van de Hersenbokaal 2008. De jury van de Hersenbokaal bestaat uit Ad Poppelaars, directeur van de CG-raad (voorzitter), Herman Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur KPMG, neuroloog Hettie Steenstra, Monique Lindhout, directeur SAN/AVN en Miel Verstappen, vestigingsmanager Jobstap Lent.

Naast de Hersenbokaal biedt de Hersenstichting de beursbezoekers een scala van activiteiten: een beursstand op A-locatie met daarin een spectaculair Mind Ball computergame uit Zweden, vier lezingen (o.m. van wetenschapsjournalist Mark Mieras) in het beurstheater, een lezing door jurylid Herman Dijkhuizen van KPMG tijdens het congres “Het Nieuwe Werken” en twee presentaties op het Nyenrode terras. De beursstand van de Hersenstichting werd gesponsord door ROVI Standbouw. Ook de Hersenstichting presentaties worden gesponsord.

Plaats een reactie