Staatssecretaris Halbe Zijlstra opent congres over immaterieel erfgoed

De Nederlandse regering heeft al meermalen aangegeven de UNESCO conventie van het Immaterieel Erfgoed te willen ratificeren. Woensdag 15 februari 2012 is het volgende markeringspunt. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (ministerie van OCW) opent dan in Deurne de internationale conferentie over ‘Immaterieel erfgoed, kansen en mogelijkheden voor een nieuw beleid’, die georganiseerd wordt door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) in samenwerking met het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Er is een keur aan sprekers uit binnen- en buitenland. Speciaal uit Parijs komt Cécile Duvelle, de internationale secretaris van de immaterieel erfgoedconventie van UNESCO en daarmee degene die het UNESCO beleid internationaal vorm geeft. Op de conferentie zal vooral naar voorbeelden vanuit het buitenland worden gekeken. Hoe hebben ze daar het maken van de inventarisatie van het eigen immaterieel erfgoed aangepakt? Hoe ondersteunen ze daar de immaterieel erfgoedgemeenschappen in het opzetten van de zorg voor hun erfgoed? Wat kan Nederland van deze andere landen leren?

Het congres vindt plaats in voormalig klooster Willibrordhaeghe in Deurne. Meer informatie vindt u op www.volkscultuur.nl.

Plaats een reactie