Staatssecretaris had uitgebreid gesprek met de moeder van Brandon

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (VWS) heeft vrijdag 4 februari 2011 uitgebreid met mevrouw Van Ingen (de moeder van Brandon) gesproken. Mevrouw Van Ingen is blij dat de mediadrukte rondom haar zoon voorbij is. Zij vertelde dat Brandon ook opgelucht is dat er nu weer rust is. Morgen gaat zij haar zoon weer bezoeken.

Mevrouw Van Ingen vertelde tevreden te zijn over de manier waarop de staatssecretaris met deze kwestie is omgegaan. Naar aanleiding van deze zaak heeft de staatssecretaris het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise) gevraagd experts vanuit verschillende disciplines bij elkaar te roepen om te bezien hoe de zorg voor Brandon kan worden verbeterd. De bewindsvrouw zal de behandeling van Brandon op de voet blijven volgen en heeft beloofd mevrouw van Ingen over de voortgang informeren.

Met betrekking tot de zorg voor de mogelijk ongeveer 40 mensen in vergelijkbare situaties is een denktank in gang gezet. Ook over de resultaten hiervan zal de bewindsvrouw mevrouw Van Ingen op de hoogte houden.

Plaats een reactie