Staatsbosbeheer opent knuffelweides

De lente: het seizoen van bomen die uitlopen, krokussen, nestelende vogels en bovenal de voorjaarkriebels. Om deze kriebels extra aan te wakkeren, opent Staatsbosbeheer op 1 mei 2011 in alle provincies een knuffelweide.

De plekken van de weides waar mensen van de natuur en van elkaar kunnen genieten zijn al bekend. Staatsbosbeheer vindt het leuk om de gebieden een naam te geven en roept iedereen op om vanaf morgen tot vrijdag 8 april suggesties in te zenden.

Via info@staatsbosbeheer.nl kun je jouw mooiste namen voor de speciale natuurgebieden insturen. De beste ideeën winnen een vereeuwiging op een bord aan het begin van de weide.

De plekken waar je namen voor kunt verzinnen zijn:
– de Schoorlse Duinen in Noord-Holland;
– het Lauwersmeer in Friesland/Groningen;
– het Drents-Friese Wold in Drenthe;
– De Manteling van Walcheren in Zeeland;
– het Balij/Bieslandse Bos in Zuid-Holland;
– het Leersumse Veld in Utrecht;
– Sallandse Heuvelrug in Overijssel;
– Leenderheide in Noord-Brabant;
– de Meinweg in Limburg;
– Horsterwold in Flevoland;
– de Veluwe in Gelderland;

Naar buiten
Met het aanbieden van de intimiteitzones wil Staatsbosbeheer mensen naar buiten krijgen. Niet alleen om te wandelen of te recreëren, maar ook om te knuffelen met elkaar. Staatsbosbeheer wees in haar gebieden speciale plekken aan waar mensen zonder overlast te bezorgen kunnen genieten van elkaars gezelschap.

Alles is welkom
Staatsbosbeheer is benieuwd naar elke creatieve uitspatting van iedere Nederlander. Om de fantasie op gang te helpen, bedacht Staatsbosbeheer alvast een paar mogelijkheden: het Leersumse Veld – De weide van brandende liefde, de Veluwe – Het bronstige veld en het Sallandse Heuvelrug – De plek die harten sneller laat kloppen. Zelf een beter idee? Stuur het in!

Plaats een reactie