St. Antonius eerste ziekenhuis met iPads voor patiënten

Sinds kort heeft het St. Antonius Ziekenhuis voor haar isolatiepatiënten van de verpleegafdeling hematologie/oncologie een iPad. Tijdens hun verblijf op de afdeling mogen de patiënten hier gratis gebruik van maken. Het St. Antonius is daarmee het eerste ziekenhuis in Nederland dat iPads voor patiënten aanschaft.

Het gaat in totaal om acht tablets, bedoeld voor patiënten die na een stamceltransplantatie of een zware chemobehandeling een aantal weken geïsoleerd verpleegd moeten worden. “Patiënten zijn na zo’n behandeling vaak erg ziek en hebben tijd nodig om te herstellen. Ze hebben dan minder zin in bezoek of een praatje. Even op het internet surfen, de e-mail checken of een spelletje op de computer spelen kan dan afleiding bieden en het verblijf vergemakkelijken”, vertelt Corine Jochems, afdelingshoofd van verpleegafdeling. De eerste reacties van de patiënten zijn heel positief.

Goed beveiligd
Patiënten krijgen op de iPad toegang tot films, e-books, games en muziek. Op de verpleegafdeling is tevens een beschermd wifi-netwerk aanwezig. Het bedrijf BeagleBoxx levert de tablets en verzorgt de volledige service, inclusief het updaten, beveiliging en ontwikkelen van Applicaties die patiënt en ziekenhuis georiënteerd zijn. Tijdens de feestelijke presentatie van de iPads op vrijdag 7 januari nam Jos Bakker van Stichting Vrienden van Antonius de eerste tablet officieel in gebruik. Stichting Vrienden van Antonius gaat het project, dat als proef voor het hele ziekenhuis zal dienen, sponsoren.

Plaats een reactie