Spotto.nl is geen vacaturebank maar een talentenbank

0
1190

Het vinden van de best passende Young professional voor een baan of traineeship wordt voor elke organisatie na de lancering van Spotto.nl op 8 december 2012 dan ook een stuk eenvoudiger.

Spotto.nl is een geheel nieuwe opzet van het in 2009 gelanceerde kiesjewerkgever.nl. Het platform is een online talentenbank waarin Young professionals zijn getest op hun persoonlijkheidskenmerken, competenties en gedragscultuur. Op Spotto.nl krijgen Young professionals de kans zich te presenteren aan het bedrijfsleven compleet met hun DNI(r) . DNI(r) staat voor Dynamisch Natuurlijke Identiteit. Dit is een weergave van iemands natuurlijk talent en de ontwikkelbaarheid hiervan en is, net als DNA, uniek voor ieder mens. Dit DNI(r) is bepalend voor het succes in onderwijs en arbeidsmarkt.

Spotto.nl draait de arbeidsmarkt om
Spotto is geen vacaturebank maar een talentenbank. Spotto vindt altijd de best passende beschikbare Young Professional voor een bedrijf en de best passende baan voor de Young Professional!

In principe werkt Spotto heel eenvoudig. Elke Young professional doet een viertal testen. De werkgever stelt een vacature op met bijbehorend cultuur- en competentieprofiel. De Spotto matchengine doet vervolgens de rest en verzorgt de beste match. De geselecteerde Spotto kandidaten worden gerangschikt op basis van geschiktheid voor bedrijf en baan. Dit compleet met een onderbouwende rapportage.

Bedrijven en organisaties hoeven geen dure advertenties meer te plaatsten in de media of headhunters in te schakelen. Werkzoekenden hoeven geen tientallen sollicitaties meer te plegen zonder resultaat. HR medewerkers hoeven geen gesprekken meer te voeren met zich toevallig meldende kandidaten waarvan het uiterst twijfelachtig is of brief, CV en LinkedInprofiel niet sociaal wenselijk zijn opgesteld…

Spotto kan veel betekenen voor alle bedrijven die op zoek zijn naar Young Professionals op HBO en WO niveau en andersom! Spotto beschikt inmiddels over een actuele database met zo’n 25.000 geteste Young Professionals van alle studierichtingen en in heel Nederland die de arbeidsmarkt bestormen. En daar komen wekelijks vele honderden Young professionals bij. Daarvoor werkt Spotto samen met carrièrebeurzen en opleidingen door heel het land.