SportsClinic officieel van start

Het St. Antonius Ziekenhuis en Medicort Sports & Orthopedic Care zijn een samenwerkingsverband gestart onder de naam SportsClinic. Vrijdag 28 januari 2011 is SportsClinic officieel geopend door Cees Rein van den Hoogenband, verbonden aan het NOC NSF als teamarts van de Olympische equipe.

SportsClinic biedt een totaal pakket van diensten op het gebied van sportmedische topzorg onder één dak. Topsporters en recreatieve sporters kunnen er terecht voor diagnose en behandeling van sportgerelateerde klachten en blessures en diverse sportmedische onderzoeken (keuringen). Ook mensen met een chronische aandoening die (weer) willen gaan sporten krijgen het nieuwe centrum deskundige begeleiding.

Het St. Antonius Ziekenhuis beschikt al jaren over een ruime expertise op het gebied van (top)sportgerelateerde gezondheidsproblemen. Medicort Sports & Orthopedic Care biedt specialistische kennis en ervaring op het gebied van sportfysiotherapie en orthopedische revalidatie. Samen bieden ze topzorg aan sportbonden, -verenigingen en Olympische Sporters op zowel nationaal als internationaal niveau. De expertise van beide organisaties is vanaf heden gebundeld waardoor een multidisciplinaire aanpak mogelijk is. Dit leidt tot een optimale inzet van diensten en kennis afgestemd op de specifieke vraag van de sporter.

Het team bestaat uit ervaren sportartsen, sportfysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, sportpsychologen en sportdiëtisten. Indien nodig kan een sporter tijdens het spreekuur direct beoordeeld worden door een medisch specialist, die sport als aandachtsgebied heeft. Er liggen dus zeer korte en directe lijnen naar orthopedisch chirurgen, longartsen, cardiologen, neurologen en andere medisch specialisten die veel feeling hebben met de sport.

SportsClinic is gevestigd in het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht Oudenrijn. Vanaf 7 maart start SportsClinic tevens met een spreekuur op de maandagmiddag bij de polikliniek Vleuterweide in Vleuten. SportsClinic is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI).

Plaats een reactie