Sportieve start Nationale Sport Winter Dagen met Erica Terpstra

Vanochtend vroeg heeft Erica Terpstra met ruim honderd leerlingen van basisschool de Fontein in Den Haag het startschot gegeven van de landelijke Nationale Sport Winter Dagen. Met deze eerste promotionele activiteit laten de initiatiefnemers van het centraal promoten van wintersporten komende tijd zien wat het wintersportaanbod in Nederland is.

De kinderen werden opgehaald door ambassadeurs Hein Vergeer, Yvonne van Gennip en (oud) sporters Barbara de Loor en Michelle van Herwerden voor een sportief en gezond ontbijt gevolgd door een ski- en schaatsclinic.

Nationale Sport Winter Dagen
De Nationale Sport Winter Dagen worden dit jaar voor het eerst georganiseerd door Stichting Nationale Sport Platform, in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) en de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Onder meer op 6, 7 en 8 november promoten het Platform en de beide sportbonden de winterse sporten. Na deze promotiedagen kan iedereen tijdens het winterseizoen door middel van acties door het hele land kennismaken met sporten in de sneeuw en op het ijs.

Voeding & sport
De eerste dag van de Nationale Sport Winter Dagen stond in het teken van het thema voeding & sport. In samenwerking met Het Nationaal Schoolontbijt kregen de leerlingen van basisschool De Fontein in alle vroegte een gezond ontbijt voorgeschoteld.

Erica Terpstra, voorzitter Comité van Aanbeveling Stichting Nationale Sport Platform, trapte na het ontbijt officieel de Nationale Sport Winter Dagen af in aanwezigheid van Frits Avis (directeur NSkiV) en Arie Koops (directeur Sport KNSB).

Terpstra: “Met de Nationale Sport Winter Dagen gaan we het winterse sportaanbod in de etalage zetten. Dat doen we samen met geweldig sterke partijen zoals de NSkiV en de KNSB. Maar ook de hulp van sportverenigingen en sneeuw- en schaatsbanen hebben we daarbij hard nodig. Door gratis proeflessen, kennismakingsdagen, demonstraties en clinics te organiseren, laten we zien dat Nederland op het gebied van winterse sporten heel wat te bieden heeft. Maar vooral ook hoe leuk sporten in de sneeuw en op het ijs is! Niet voor niets zetten we naast sporten ook voeding centraal op deze kick-off dag. Wij willen jeugd laten weten dat niet alleen sporten, maar ook gezonde voeding belangrijk is. Met dit bewustzijn worden de kinderen van nu de belangrijkste ambassadeurs van het Olympisch Plan; de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland halen. Om dat te kunnen bereiken moet Nederland in de ban van sport raken en daarvoor zijn initiatieven als de Nationale Sport Winter Dagen onmisbaar! Want sporten is voor iedereen, jong of oud, met of zonder beperking!”

Programma
Na het welkomswoord van Erica Terpstra kregen de kinderen een warming-up onder begeleiding van de ambassadeurs en van een heus winters warming-up team gevolgd door een spetterend muzikaal optreden van jongerengroep CH!PZ. Voldoende opgewarmd konden de kinderen vervolgens meedoen aan een schaatsclinic onder begeleiding van ambassadrice Barbara de Loor en een skiclinic onder begeleiding van Michelle van Herwerden, gesteund door ambassadeurs Hein Vergeer en Yvonne van Gennip. De dag werd rond 12.00 uur op gepaste wijze afgesloten met een warme chocolademelk in het Ski Café van sportcentrum de Uithof.

Plaats een reactie