Sportevenement ‘In beweging voor donatie en transplantatie’

0
508

Meer dan tachtig mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan of op de wachtlijst staan voor een orgaantransplantatie hebben zich tot nu toe opgegeven voor het sportevenement ‘In beweging voor donatie en transplantatie’.

Ook niet-getransplanteerden kunnen zich nog aanmelden voor een van de vele sportactiviteiten, die op zaterdag 18 september op verschillende locaties in Groningen plaatsvinden. Het UMCG, Stichting Sport en Transplantatie en de Hanzehogeschool Groningen organiseren het sportevenement.

Deelname aan de sportactiviteiten staat open voor iedereen die donatie, transplantatie en sport een warm hart toedraagt. Jong, oud, beginners en gevorderden kunnen zich inschrijven voor de volgende sporten: atletiek (inclusief 100 meter sprint), badminton, donatieloop, golf, roeien, squash, tafeltennis, tennis, volleybal en zwemmen. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties, zoals het UMCG (100 meter sprint, donatieloop en badminton), het Zernike-complex (volleybal, zwemmen, tennis, squash en atletiek), Pitch en Putt (golf) en Roeivereniging De Hunze (roeien).

Clinics met topsporters
Het sportevenement wordt geopend door kinderboekenschrijver/oud-politicus en voorzitter van de Coördinatiegroep Masterplan Orgaandonatie Jan Terlouw. Hij geeft het startschot voor de 100 meter sprint door de hal van het UMCG, waarbij de 12-jarige Maureen Meijer het opneemt tegen haar transplantatie-arts.

Verder vinden op twee badmintonvelden in het ziekenhuis onder leiding van topsporter/coach Dennis Tjin-Asjoe (vier maal Nederlands Kampioen) een clinic en demonstratie badminton plaats. Ook roeister Annemiek de Haan (olympisch zilver met Holland Acht in 2008) geeft een clinic voor de deelnemers aan het roeien door de Groningse grachten. En Piedro Schweertman (momenteel nummer 98 van de wereld) en Cameron Pilley (nummer 16) geven een clinic en demonstratie squash op locatie Zernike.

Actuele informatie over clinics met topsporters is te vinden op: www.transplantatiesportdag.nl

Samen in beweging voor donatie en transplantatie
De organisatie van het sportevenement is in handen van studenten van het Hanze Instituut voor Sportstudies in samenwerking met onder andere de gemeente Groningen, Roeivereniging De Hunze, Stichting World Runners, Nevobo en Pitch & Putt. Gezamenlijk willen zij met het evenement de aandacht vestigen op het belang van donatie en op de resultaten van transplantatie. Tegelijk willen zij het belang benadrukken van beweging en sport voor iedereen.

Contactinformatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00.

Vorig artikelCongres: Voeding & Psyche, 25 jaar ME/CVS
Volgend artikelVeel primeurs op Studie Beurs 2010
Avatar
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.