Sporters gezocht voor testen nieuw type brace

Het verzwikken van de enkels is een vervelend probleem. Het gevolg is vaak een pijnlijke blessure en gemis van de normaal zo vanzelfsprekende bewegingsvrijheid.

Exo-L, een spinoff van het Erasmus MC en de TU Delft, heeft een nieuw type externe bescherming ontwikkeld die de enkel ondersteunt om deze blessure te voorkomen. Om de gebruikservaring van de Exo-L verder te testen bij verschillende sportstijlen zullen 200 sporters een Exo-L aangeboden krijgen.

Nabootsen van de menselijke anatomie
De ontwikkeling van Exo-L is twee jaar geleden gestart aan het Erasmus MC en de TU Delft. De grondslag voor het ontwerp is een gepatenteerde vinding die berust op het nabootsen van de menselijke anatomie. Exo-L bootst de enkelband na en remt zo de beweging, waardoorde enkel niet of in ieder geval veel minder snel zal verzwikken. De Exo-L wordt op maat gemaakt, zodat deze altijd perfect past. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van het feit dat de voet al stevig wordt omvat door de schoen. Een brace in de schoen forceren is overbodig.

Laatste fase voor marktintroductie
Inmiddels heeft de tot nu toe verkregen feedback van sporters al flink geholpen het product te optimaliseren en is de laatste fase voor een officiële introductie aangebroken. Om de gebruikservaring van Exo-L verder te testen bij verschillende sportstijlen zullen 200 sporters een Exo-L aangeboden krijgen. Sporters die op dit moment een brace dragen of tapen komen hiervoor in aanmerking, evenals sporters die geen bestaand hulpmiddel willen gebruiken maar toch ondersteuning zoeken om het risico op verzwikken te verminderen.

Aanmelden
Voor het aanmelden voor het gebruikersonderzoek gaat u naar:
www.exo-l.com

Meer informatie
– Marcel Fleuren (oprichter Exo-L): marcel@exo-l.com
– Harm Bruin (bedrijfsfysiotherapeut Exo-L)

Wil je meer gezondheidsnieuws ontvangen, dan kun je natuurlijk ook fan worden van de Facebook pagina van de Gezondheidskrant.

Plaats een reactie