Sportarts heeft Twitterspreekuur

Sportartsen Bert van Essen en Edwin Achterberg van SportMáx nemen op dinsdagavond 5 juli 2011 plaats achter het toetsenbord om vragen te beantwoorden die via Twitter binnenkomen. Het eerste spreekuur wordt in samenwerking met Sportzorg.nl georganiseerd en heeft als thema: wielrennen en gezondheid.

– Dinsdagavond 5 juli 2011 van 20.00-21.00 uur
– Gebruik de hashtag #sportzorg om mee te twitteren.
– Twitter.com/Sportzorg

Beide sportartsen hebben veel ervaring met het begeleiden van zowel de professionele als de recreatieve wielrenner. Zo is Edwin momenteel sportarts van het Skil-Shimano wielerteam.

“Door het mooie weer stappen veel mensen op de fiets om lekker buiten te gaan sporten”, weet sportarts Edwin Achterberg. “Veel mensen beginnen zonder zich goed voor te bereiden. Het komt vaak voor dat er fanatiek wordt begonnen, maar dat na verloop van tijd een blessure wordt opgelopen. Voor deze groep is dit twitterspreekuur ideaal. Zij kunnen ons bijvoorbeeld vragen stellen over een juiste fietsafstelling en het voorkomen van blessures, diverse klachten / pijntjes die al een tijdje opspelen tijdens het fietsen, hartslag, zitvlakverzorging, training, vermogen, overtraining en nog veel meer!

Daarnaast begint op 2 juli 2011 de Tour de France. Mensen kunnen ook vragen stellen over sportmedische onderwerpen die ze tijdens een etappe tegenkomen. Zo staat in de eerste week een etappe gepland waarin 70 kilometer langs zee wordt gereden. Hoe gaan renners daarmee om? Wat voor extra krachten vergt dat? Maar ook, wat zijn de verschillen tussen sprinters en klimmers? Op al deze vragen geven de specialisten antwoord.

We nodigen iedereen uit vragen te stellen, zowel de recreatieve fietser die ‘maar’ twee uur week fietst als de prestatieve fietser die twintig uur per week op de fiets zit.

De komende maanden zullen voor meerdere doelgroepen/sporten Twitterspreekuren worden georganiseerd. Via Sportzorg.nl zullen deze Twitterspreekuren worden aangekondigd. Houd daarom de website goed in de gaten om op de hoogte te blijven!

Plaats een reactie