Sponsor Bingo Loterij steunt Bas van de Goor Foundation met 100.000 euro

0
633

Vandaag is tijdens het Goed Geld Gala bekend gemaakt dat de Bas van de Goor Foundation een financiële bijdrage van 100.000 euro zal ontvangen van de Sponsor Bingo Loterij. De Bas van de Goor Foundation heeft als missie heeft om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Om een dergelijk omvangrijke groep – op dit moment zijn er in Nederland een miljoen mensen met diabetes – te kunnen bereiken zijn extra financiële middelen hard nodig. Deze financiële bijdrage van de Sponsor Bingo Loterij komt dan ook goed van pas om nieuwe projecten en initiatieven te kunnen organiseren voor een sportief leven met diabetes.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat sport voor mensen met diabetes een belangrijk middel is om de kwaliteit van het leven te verbeteren en de kans op complicaties te verkleinen. De Bas van de Goor Foundation organiseert al bijna 5 jaar sportieve activiteiten zoals sportdagen, sportkampen en challenges voor mensen met diabetes type 1. Sinds vorig jaar richt de foundation zich ook op mensen met diabetes type 2. Zo organiseert de Bas van de Goor Foundation in september 2010 de Atlas Diabetes Challenge. Het doel van de 15 deelnemers met diabetes type 2 aan deze challenge is om de 4147 meter hoge top van de Jbel Toubkal van het atlasgebergte te bereiken.

Over de Bas van de Goor Foundation
De Bas van de Goor Foundation is opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor, die tijdens zijn actieve sportcarrière zelf diabetes 1 kreeg en de voordelen van sport op zijn diabetes ondervond. De foundation heeft dan ook als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport. De Bas van de Goor Foundation organiseert sinds 2006 sportactiviteiten in de vorm van bijvoorbeeld clinics, sportdagen, sportkampen en challenges voor mensen met diabetes. Door verschillende middelen in te zetten zoals de website, presentaties en optredens in de media wil de foundation mensen met diabetes bewust maken van het belang en het positieve effect van sport in hun dagelijks leven. De Bas van de Goor Foundation heeft inmiddels twaalf ambassadeurs die allemaal hun persoonlijke verhaal inzetten om samen de missie van de foundation te verwezenlijken. Opvallende sportactiviteiten van de Bas van de Goor Foundation zijn onder andere de Kilimanjaro Challenge 2008 en voor 2010 de Atlas Diabetes Challenge. Voor meer informatie: www.bvdgf.org.