Spoedeisende hulp Diaconessenhuis Meppel verwacht toename schaatsdrukte

De spoedeisende hulp van het Diaconessenhuis in Meppel, onderdeel van Zorgcombinatie Noorderboog, draait op het ogenblik op volle toeren om de vele schaatsongelukken op te kunnen vangen. Er is extra personeel ingezet. In verband met een aantal toertochten in de omgeving van Meppel, wordt ook dit weekend rekening gehouden met een grote toestroom van schaatsers.

Polikliniek Steenwijk zondag geopend
De piek wordt aanstaande zondag verwacht tijdens de Holland-Venetiëtocht. Het Diaconessenhuis opent daarom de polikliniek in Steenwijk, die als eenvoudige spoedeisende hulp zal fungeren. Er is op de polikliniek onder andere een arts, verpleegkundige, röntgenlaborant en gipsverbandmeester aanwezig.

Maatregelen Diaconessenhuis
In het Diaconessenhuis wordt opnieuw extra personeel ingezet en bedden vrijgemaakt. Een aantal patiënten wordt verplaatst naar verzorg- en verpleeghuizen. Een extra OK-team staat paraat waar nodig. Ook dragen militairen uit Havelte hun steentje bij door de spoedeisende hulp en gipskamer te versterken.

Botbreuken
Maandag werden ongeveer twintig mensen meer dan gebruikelijk op de spoedeisende hulp behandeld. De afgelopen dagen is het aantal behandelingen alleen maar toegenomen. Op dit moment betreft het voornamelijk botbreuken door val-, glijpartijen en tegen bruggen schaatsen. De meest voorkomende breuk is de polsbreuk. Ook op de operatieafdeling is er de afgelopen week topdrukte door schaatsongevallen.

Plaats een reactie