Splinternieuw dialysecentrum MMC Veldhoven

Maandag 28 maart 2011 start de bouw van het nieuwe dialysecentrum in Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven. Dialysepatiënten kunnen hier straks in een huiselijke, comfortabele sfeer dialyseren. In het nieuwe centrum komen 28 plaatsen voor chronische dialysepatiënten.

Math Vankan, unithoofd dialyseafdeling: “In het realiseren van het nieuwe dialysecentrum liep MMC tegen grenzen aan in de huisvesting. De krapte op onze overvolle locatie in Veldhoven maakte dat het onmogelijk was om de dialyseafdeling uit te breiden. Met de start van de nieuwbouw op de derde verdieping, kunnen we dit wel.”

High-tech omgeving
De komende maanden verrijst op de derde verdieping een dubbel zo groot nieuw dialysecentrum. “Het nieuwe centrum is bedoeld voor dialysepatiënten uit de regio en patiënten die op vakantie zijn. Alle nierziekten worden er behandeld, alle mogelijke kennis is aanwezig en op nieuwe ontwikkelingen kan snel worden ingespeeld. Elke patiënt krijgt een behandeling op maat. Bij de nieuwe indeling wordt rekening gehouden met de zorgzwaarte van de patiënt: aparte kamers voor de minder stabiele patiënten en een open ruimte verdeeld in kleine units voor stabielere patiënten,” aldus Vankan.

Vankan: “Dialysepatiënten komen in het centrum in een huiselijke omgeving terecht. De ziekenhuisfaciliteiten zijn wel makkelijk beschikbaar. Ook krijgt de patiënt meer privacy, worden de dialysestoelen zo geplaatst dat patiënten naar buiten kunnen kijken en worden er extra services aangeboden zoals een eigen tv, radio en internetfaciliteiten zodat iemand zou kunnen werken. Voordeel voor de medewerkers is, dat ze in een high-tech, splinternieuwe omgeving werken mét een huiselijke uitstraling. Gewerkt wordt met de allerlaatste technieken. De huiselijke omgeving stelt medewerkers in staat een goede band op te bouwen met patiënten. In de vakantieperiode kunnen vakantiegangers terecht.”

Oplevering
Het nieuwe centrum wordt in twee fases opgeleverd: een deel nieuwbouw en een complete renovatie van de huidige dialyse-afdeling. Eind september wordt de nieuwbouw opgeleverd en wordt gestart met de renovatie van de huidige afdeling. In februari-maart 2012 wordt ook de gerenoveerde afdeling opgeleverd en is het nieuwe dialysecentrum klaar.

Plaats een reactie