Spiritualiteit werkt in de sport

De media besteden steeds meer aandacht aan spiritualiteit in de sport en bij sporters, maar boeken erover zijn zeldzaam. Daar brengt Erica Krijgsman verandering in. Ze behandelt een aantal belangrijke thema’s op het gebied van sport en sportbeleving in het boek Spiritualiteit werkt in de sport.

Sportbeoefening onderhoudt een unieke relatie met spirit, geestkracht, mentaliteit en karakter. De beleving ervan kan sterk verschillen. Erica Krijgsman gaat niet alleen bij zichzelf en haar sportieve familie te rade, maar vroeg ook verschillende topsporters en hun begeleiders het naadje van de kous. Onder anderen hockey-international Kim Lammers, wereldkampioen zeilen Lobke Berkhout en de judocoach Louis Wijdenbosch komen aan het woord.

Onderwerpen als binnen- en buitensport, team- en individuele sport worden langs de spirituele meetlat gelegd. Al onderzoekend komt Erica Krijgsman tot de conclusie dat vrijwel elke sport spirituele elementen kent, ook al zijn we ons daar nauwelijks van bewust.

Erica Krijgsman is freelance journalist en werkt voor tijdschriften en omroepen. Zij interviewde sportgrootheden zoals Louis van Gaal, Foppe de Haan en Steven Rooks. In 2006 verscheen haar eerste boek: Topvoetballers, wat beweegt ze? Over het spirituele leven van profvoetballers. Naast het schrijven werkt ze ook als redacteur voor televisieprogramma’s als Schepper & Co, Missers en De Ombudsman.

Dit is het laatste deel in de serie Spiritualiteit werkt…

Voor meer informatie en de andere delen uit de serie, zie www.spiritualiteitwerkt.nu

Boekgegevens
Titel: Spiritualiteit werk in de sport
Auteur: Erica Krijgsman
ISBN: 978 90 259 6136 7
Vorm: Paperback, full colour geïllustreerd
Omvang: ca. 96 blz.
Prijs: ca. € 12,90
Verschijningsdatum: mei 2011

Plaats een reactie