Spin for Life 2012 knokt weer tegen kinderkanker

Duizenden sporters gaan in maart weer het gevecht aan met neuroblastoom kinderkanker. De actie ‘Spin for Life’ van de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES) en Villa Joep wordt dit jaar voor het eerst over een hele maand verspreid. Dit jaar dragen ook de voetballers Boudewijn Zenden en John Heitinga hun steentje bij als ambassadeurs van Spin for Life.

Spin for Life 2011, Villa Joep – SBS6 Hart van Nederland

Vorig jaar bracht de actie een bedrag van meer dan 420.000 euro op. VES en Villa Joep werken als duurzame partners inmiddels zes jaar samen. In de afgelopen negen jaar groeide Spin for Life uit van een kleinschalig evenement tot een van de grootste fitnessacties voor een goed doel bij sport- en fitnesscentra in Nederland. Duizenden klanten en relaties doen er met veel plezier aan mee en nog eens duizenden familieleden en belangstellenden komen kijken.

Ambassadeurs
Elk jaar weten de sportscholen met en zonder ambassadeurs een ‘kippenvel-evenement’ te organiseren. Een korte bloemlezing van wat vorig jaar gebeurde:

– Voormalig meervoudig wielerkampioen Leontien van Moorsel spinde op zaterdag en zondag een paar uur mee in Vlaardingen en Voorschoten;
– Oud-drager van de gele trui in de ronde van Frankrijk, Teun van Vliet, opende Spin for Life in Tilburg. Teun, zelf bovendien oud-kankerpatiënt, vertegenwoordigt de stichting Topsport for Life;
– Oncologen uit het Sophia-kinderziekenhuis in Rotterdam en het AMC in Amsterdam spinden mee in Vlaardingen;
– Op verschillende plaatsen fietsten ouders van patiëntjes mee;
– Honderd spinningfietsen vulden het Raadhuisplein in Barneveld.

Plaats een reactie